Hrvatska
StoryEditor

Vidošević doveden u Uskok, sumnja se na udruživanje radi počinjenja kaznenog djela

13. Studeni 2013.

Bivši predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević doveden je na ispitivanje u sjedište Uskoka gdje, kako se neslužbeno doznaje, iznosi obranu zbog sumnje da je organizirao skupinu koja je iz Komore izvukla više od 32 milijuna kuna.

Vidoševićev odvjetnik Dražen Delač, koji je u zgradu tužiteljstva u Gajevoj došao prije nego što su tamo dovedeni njegov branjenik i jučer uhićena voditeljica Službe za financijsko-računovodstvene poslove HGK-a Josipa Mladinov, potvrdio je tek da je riječ o predmetu u nadležnosti Uskoka. U Uskok je došao i Branko Šerić, odvjetnik Igora Premilovca koji je još prije mjesec dana istražiteljima otkrio da je preko fiktivnih ugovora izvlačen novac iz Komore, ali i Hrvatskih autocesta.

Šerić je kazao kako Uskok sumnja da je riječ o udruživanju radi počinjenja kaznenog djela.

- Grupu je organizirao jedan od osumnjičenih s još dvoje zaposlenika HGK, a dvojica osumnjičenika su pomagači u toj kriminalnoj aktivnosti - rekao je Šerić.

Time je neformalno potvrdio nagađanja da se uz Vidoševića za udruživanje terete njegova šefica kabineta Zdenka Peternel, koja je u istražnom zatvoru od sredine listopada, te Josipa Mladinov, dok se Premilovac i Davor Komerički terete kao pomagači.

Nakon ispitivanja u Uskoku Vidošević će, ukoliko tužiteljstvo za njega zatraži istražni zatvor, biti odveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

26. travanj 2024 10:00