Hrvatska
StoryEditor

Vozač AZTN-a pobija Sanaderov iskaz

15. Lipanj 2012.
Piše:
liderhrt

U nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL svjedočila je Vesna Patrlj koja je 2009. godine bila članica Vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Rekla je da je predsjednica Vijeća AZTN-a Olgica Spevec napisala pismo tadašnjem premijeru Sanaderu u kojem ga je upoznala s time da promjenom ugovora MOL stječe prevladavajući utjecaj na tržištu. Pismo je trebao dostaviti vozač Agencije Zlatko Horvat. Vesna Patrlj je također rekla kako joj je Horvat potvrdio da je pismo dostavio u Vladu.

Na pitanje Sanaderove braniteljice Jadranke Sloković je li pismo bilo urudžbirano, svjedokinja je rekla kako misli da nije. Sanader tvrdi da nikad nije dobio obavijest Agencije. Vozač Agencije Zlatko Horvat i danas je na sudu potvrdio da je dostavio pismo u Vladu i predao policajcima na recepciji.- U Ministarstvu gospodarstva preuzela je tajnica. Ne sjećam se da su me legitimirali ni u jednoj zgradi niti su mi potpisali da su primili pisma - rekao je Horvat. Odvjetnik Čedo Prodanović prigovorio je na istinitost iskaza svjedoka. Smatra neprihvatljivim da se u ozbiljnoj agenciji, koja korespondira s visokim organima vlasti, tako aljkavo radi.

29. travanj 2024 15:27