Hrvatska
StoryEditor

Vraćali kredit Karlovačkoj banci dionicama Plive

18. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

U Večernjem listu pišu kako su došli u posjed odluka uprave Karlovačke banke o odobrenim kreditima za likvidnost nekim fizičkim osobama i tvrtkama povezanim s obitelji Šola. Riječ je o kreditima koji su nepoznanica u bankarskom sektoru.

Teško je vjerovati da su se ti krediti odnosili na potrebe plaćanja osnovnih potreba za život, što bi bila svrha likvidnosti, pa se pojavljuje pretpostavka da su se koristili za ulaganje u dionice ili nekretnine, piše Večernji list. Ova vrsta kredita počeka se odobravati nakon dolaska Sandija Šole na čelnu poziciju banke. On je i sam dobio dva kredita od banke, od čega mu je dio novca, pretpostavlja se, trebao za povećanje vlasničkog udjela u banci.

Takve kredite, prema odlukama koje posjeduje Večernji, dobili su primjerice Milijan Brkić, Josip Kovač, Mate Šarić i Silvija Lučić, a što je zanimljivo, većini su zalog za vraćanje kredita bile dionice Plive.

Sandi Šola je bio i prije ulaska u Kabu spretan u ulaganjima na tržištu kapitala pa mnogi od ‘starijih‘ igrača na tržištu pretpostavljaju da su krediti za likvidnost koje je odobravao bili namijenjeni za kupnju dionica koje su u tom razdoblju prije krize imale velik rast.

27. travanj 2024 18:43