Svijet
StoryEditor

Barack Obama uzvraća udarac

05. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Dan nakon lošeg nastupa u televizijskoj debati, američki predsjednik Barack Obama uzvratio je udarac svom protukandidatu republikancu Mittu Romneyu. Obama je na skupu u Madisonu, u Wisconsinu, poručio da Romney tijekom sučeljavanja nije govorio istinu.

Kad sam izašao na pozornicu, sreo sam srčanog momka koji je tvrdio da je Mitt Romney. Ali nije to mogao biti Mitt Romney, jer pravi Mitt Romney juri ovom zemljom posljednjih godinu dana obećavajući pet bilijuna dolara poreznih olakšica u korist najbogatijih. Momak na pozornici je rekao da ne zna ništa o tome, kazao je aktualni američki predsjednik.

Debatu Obame i Romney gledalo je 67,2 milijuna Amerikanaca, što je 28 posto više nego što ih je prije četiri godine gledalo Obamu i Johna McCaina. Bila je to ujedno najgledanija debata od Reaganove i Carterove 1980.

Obamin stožer najavio je da će prilagoditi strategiju na osnovi rezultata prve rasprave. Dio te strategije bit će napad na Romneya za, kako demokrati tvrde, neistinite tvrdnje koje je iznio o svom poreznom planu, Medicareu i planu smanjenja deficita, koje su različite od onih koje je dosad iznosio u kampanji.

28. travanj 2024 10:56