Život
StoryEditor

‘2022 Summer Playlist‘: Barack Obama sastavio listu najboljih hitova ljeta 2022.

28. Srpanj 2022.

Obame se posljednjih godina intenzivno bave proizvodnjom sadržaja, od autobiografija, podcasta do dokumentaraca, ali je glazba i dalje Barackov omiljeni umjetnički izričaj

Bivši američki predsjednik Barack Obama oduševio je svoje pratitelje na Twitteru objavom glazbenih hitova u kojima uživa ove sezone.

Lista '2022 Summer Playlist' sadrži čak 44 muzičke numere te je dostupna korisnicima Spotifyija. Na njoj se tako mogu pronaći suvremeni hitovi Beyonce, Kendrick Lamara, Harry Stylesa i Drakea, ali i bezvremeni izvođači poput Arethe Franklin, Joe Cockera ili Bruce Springsteena. Obama, poznat i kao veliki ljubitelj glazbe, početkom prošle godine lansirao je i podcast na Spotifyiju zajedno s Bruce Springsteenom.

Proizvodnja sadržaja

U tom podcastu nazvanom 'Renegades: Born in the USA', dvojac razgovara o različitim temama od braka i očinstva do moderne Amerike. Nakon što je prva sezona i ukoričena u istoimenoj knjizi, Barack Obama i njegova supruga Michelle, okončali su ugovor o ekskluzivnoj suradnji sa Spotifyijem te sa svojom medijskom kućom Higher Ground potpisali novi s Amazonom. Nakon političke karijere, Obame su i dalje prisutni u javnosti te su duboko uronuli u proizvodnju sadržaja.

Osim što iza njih stoje dva autobiografska naslova, bave se i produkcijom filmova i dokumentaraca, a Barack je za naraciju dokumentarca Our Great National Parks na Netflixu zaradio i prvu Emmy nominaciju. No, glazba je neizostavni dio njegova života, jer, kako je izjavio, 'ona nas spaja, pomaže nam shvatiti tko smo, odakle dolazimo i kuda idemo'.

23. travanj 2024 17:07