Svijet
StoryEditor

Hrvatska turistička zajednica pozvala pobjedničkog trenera Superbowla u Hrvatsku

31. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Hrvatska turistička zajednica reagirala je na činjenicu da će Superbowl, bez obzira na rezultat, osvojiti trener hrvatskih korijena, te je putem Facebooka pozvala pobjedničkog trenera da dođe u Hrvatsku na njihov trošak.

Više od 110 milijuna Amerikanca gledat će u noći s nedjelje na ponedjeljak Superbowl, finale prvenstva u američkom nogometu, a Hrvatska je (napokon) iskoristila nenadanu promociju koju je dobila.

Naime Hrvatska turistička zajednica pozvala je pobjedničkog trenera da dođe u Hrvatsku i upozna zemlju svojih predaka. To je hvalevrijedan potez turističke zajednice, a sigurno je i članak na našoj web stranici pobudio zanimanje.

Podsjećamo, na konfrenciji za medije trener New England Patriotsa Bill Bellichick dobio je pitanje je li svjestan da je ovo prvi Superbowl u kojem su oba trenera podrijetlom iz Hrvatske. O ovoj priči pisali su mnogi svjetski mediji, a sada je reagirala i Hrvatska turistička zajednica.

O njezinom prijedlogu pisao je i američki Forbes, a može se očekivati da će se i tijekom samog prijenosa više puta spomenuti podrijetlo trenera.

Patriotse vodi Bill Belichick čiji su djed i baka u SAD doselili krajem 1800-ih iz Draganića, sela u karlovačkom kraju, a za titulu će se boriti protiv Petea Carolla koji porijeklo vuče iz dubrovačkog naselja Gruža. Američki novinari primijetili su da Hrvati dirigiraju njihovim najvećim sportskim okršajem godine i počeli su se raspitivati o tome na press konferencijama. Belichick je na novinarska pitanja kazao kako se ponosi svojim hrvatskim naslijeđem i nahvalio je ljepotu naše zemlje, a to će sigurno biti drago čuti još jednom Hrvatu u dresu Patriotsa, obrambenom igraču Robu Ninkovichu.

28. travanj 2024 04:10