Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

24. Svibanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za srijedu, 24. svibnja:

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na temu "Skandalozni prijedlog izmjena Zakona o znanosti (Za koga se pišu zakoni u Ministarstvu znanosti i obrazovanja – za sustav ili interesno umrežene osobe?; Pomažu li izmjene i dopune i ministru Barišiću, a ne samo rektoru Borasu?; Komentar predloženih izmjena)" (12 sati, prostorije Sindikalnog doma, Ulica Florijana Andrašeca 18a/I). Na konferenciji će govoriti predsjednik Sindikata Igor Radeka, predsjednik Velikog vijeća Vilim Ribić i pravnica u Sindikatu Ana Petošić.

ZAGREB - Konferencija za novinare udruge U ime obitelji na temu promatranja lokalnih izbora 2017. na biračkim mjestima, Izbornom povjerenstvu Grada Zagreba te APIS-u  (10 sati, prostorije udruge U ime obitelji, Ulica kralja Zvonimira 17/IV). Na konferenciji će govoriti promatrači i IT stručnjaci o uočenim nepravilnostima te rješenjima i mjerama koje treba poduzeti.

ZAGREB - U povodu Dana Grada Zagreba i blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata, održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen program proslave Dana Grada Zagreba (13 sati, Gradska palača Dverce, Katarinin trg 6). Uz zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, na konferenciji će govoriti i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, maestro Dmitrij Kitajenko, te frontman grupe Najbolji hrvatski tamburaši Stanko Šarić.

ZAGREB - Hrvatsko matematičko društvo obilježava 25. rođendan i jubilarni stoti broj časopisa Matka, a tom prilikom bit će predstavljena i nova knjiga iz Matkine biblioteke - "Čudesni svijet Matke" (18,30 sati, dvorana 003 na Matematičkom odsjeku PMF-a, Bijenička 30).

28. travanj 2024 10:45