Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

26. Lipanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 26. lipnja:

ZAGREB - U organizaciji Večernjeg lista održat će se Konferencija pod nazivom "Hrvatska kakvu trebamo - 5 godina u EU". Riječ je o Konferenciji na temu "Hrvatska kakvu trebamo", a ovogodišnja, sedma po redu posvećena je petoj godini članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Održana će biti tri tematska izlaganja. Početno izlaganje održat će poduzetnik Emil Tedeschi nakon kojega će svoje izlaganje održati predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a zaključno izlaganje imati će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Na Konferenciji će sudjelovati i brojni stručnjaci među kojima Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade RH, Doris Pack, njemačka političarka i bivša zastupnica u Europskom parlamentu, Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu, Ivo Josipović, bivši predsjednik Republike Hrvatske, Dubravka Šuica, zastupnica u Europskom parlamentu, Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke (HNB), Darko Horvat, ministar gospodarstva Republike Hrvatske, Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske i drugi. Okupljenima će se na Konferenciji obratiti i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić (10 sati, Hotel The Westin Zagreb, Izidora Kršnjavog 1).

GLINA - Svečano obilježavanje 27. obljetnice početka oružanog otpora srpskom agresoru u Domovinskom ratu održat će se u Glini u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, a u suradnji s Gradom Glinom i Policijskom upravom sisačko-moslavačkom. U programu obilježavanja sudjelovat će Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. Nakon podizanja hrvatskog stijega te polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu, “Suza” (9 sati), te mimohoda prema Hrvatskom domu predvođenog ratnim zastavama (10 sati), održat će se svečana akademija u Hrvatskom domu (10,30 sati). Nakon akademije, u 12,15 sati počet će prigodni program pod nazivom "Policija danas u službi građana".

RAŠA - Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture za sigurnost plovidbe Siniša Orlić i predstavnici Lučke uprave Rijeka, ravnatelj Denis Vukorepa i predsjednik Upravnog vijeća Bojan Hlača, održat će sastanak u Općini Raša te obići onečišćena područja u Raškom zaljevu. Tijekom obilaska pogođenog područja bit će govora i o donaciji sredstava koje će Lučka uprava Rijeka izdvojiti za pomoć onečišćenim područjima, a kao rezultat dogovora i na poticaj ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića (12 sati, prostorije Općine Raša. Predstavnicima medija bit će omogućeno snimanje početka sastanka, a izjave za medije predviđene su nakon sastanka i tijekom obilaska područja).

ZAGREB - Svečanim i stručnim skupom obilježeno će biti 40 godina rada nacionalnog Registra liječenih ovisnika o psihoaktivnim drogama. Skup u povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama organiziraju Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ured za suzbijanje zlouporabe psihoaktivnih droga Vlade Republike Hrvatske i Ministarstvo zdravstva (11 sati, dvorana Ministarstva zdravstva, 1. kat, Ksaver 200 a).

ZAGREB - Nastavak 14. sjednice zagrebačke Gradske skupštine. Pred zastupnicima su još 24 točke dnevnog reda, među kojima i prijedlog izmjene odluke o naknadama gradskim zastupnicima i članovima radnih tijela kojom se predlaže da se gradskim zastupnicima i članovima radnih tijela smanje naknade za pet posto. Na dnevnom redu je i prijedlog odluke gradonačelnika Milana Bandića o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika kojom se predlaže smanjenje plaća pročelnika, posebnih viših savjetnika gradonačelnika - specijalista, viših savjetnika gradonačelnika - specijalista i viših savjetnika predsjednika Gradske skupštine - specijalista, za šest posto. Na dnevnom redu su i zaključci oporbenih klubova gradskih zastupnika o postupku preoblikovanja Građanskoga nogometnog kluba (GNK) "Dinamo", te prijedlog zaključka o GNK "Dinamo" Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku. Također i prijedlog zaključka - izvješće o poslovnim odnosima Grada Zagreba i trgovačkog društva C.I.O.S. d.o.o., Kluba gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez te Kluba zastupnika lijevog bloka  (12 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

29. travanj 2024 07:08