Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Cappelli uručuje 32 milijuna kuna vrijedne ugovore

23. Travanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak 23. travnja:

ZAGREB - Ministar turizma Gari Cappeli uručit će ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga "Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva", čija je vrijednost 32 milijuna kuna. Ministar će ugovore uručiti predstavnicima ustanova za obrazovanje odraslih i udruga koje djeluju u sektoru turizma i ugostiteljstva (11,00 sati, Hotel International, dvorana Grand Salon II, Miramarska 24).

ZAGREB - Krajem ožujka u Hrvatskoj je bilo 1,38 milijuna zaposlenih, što je 0,6 posto više nego krajem veljače, dok je stopa registrirane nezaposlenosti snižena sa 10,2 iz veljače na 9,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Prema izvješću DZS-a, krajem ožujka u Hrvatskoj je ukupno bilo 1.384.227 zaposlenih, ili 8.643 osoba više nego krajem veljače.  Najveći broj zaposlenih je u pravnim osobama, 1.181.459, što je za 6.083 osobe ili 0,5 posto više nego mjesec dana prije.

OSIJEK/DUBROVNIK - Kandidati HDZ-a za izbore za Europski parlament Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić, tijekom posjeta Osječko-baranjskoj županiji, sudjelovat će u Osijeku na okruglom stolu na temu "Prednosti članstva RH u EU" (13,30 sati, hotel Osijek, Šamačka 4). HDZ-ovi kandidati za izbore za Europski parlament te stranke - Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Željana Zovko, Goran Pauk, Nikolina Brnjac i Domagoj Maroević, posjetit će Dubrovačko-neretvansku županiju i u Dubrovniku održati konferenciju za medije (12,30 sati, Petilovrijenci 2).

SLAVONSKI BROD - Kandidati HSS-a za EU parlament - predsjednik HSS-a i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, ekonomski analitičar Damir Novotny te dječji kirurg i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević u  Slavonskom Brodu će se na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić od 17 sati družiti s građanima. U 18 sati će se održati odbor HSS-a Brodsko-posavske županije u stranačkim prostorijama (Tomislavov trg 3).

ZAGREB - U sklopu kampanje za europarlamentarne izbore, Živi zid će predstaviti svoju četvrtu točku programa koja se odnosi na antikorupcijske zakone, a između ostalog sadrži ispitivanje porijekla imovine, zaštitu zviždača i borbu protiv sukoba interesa na europskoj razini (12 sati, ispred zgrade Hrvatske pošte, Branimirova 4).

ZAGREB - Konferencija za medije Radničke fronte na temu brodogradnje ( 11 sati, Markov trg). Na konferenciji će govoriti Katarina Peović, ekonomist Hrvoje Štefan te bivši i sadašnji radnici Uljanika.

27. travanj 2024 04:54