Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Četrdeset Vladinih odluka o Dubrovačko-neretvanskoj županiji

01. Veljača 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 1. veljače:

ZAGREB - Hrvatski sabor u petak će raspravljati o dva vladina zakonska prijedloga, o knjižnicama i o zaštiti "zviždača", kao i o dva oporbena prijedloga, Mostovom prijedlogu zakona o Državnom sudbenom vijeću, te izmjenama Zakona o šumama koje su predložili zastupnik Ivan Lovrinović i HSS, dok uobičajenog glasovanja neće biti. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

DUBROVNIK - Hrvatska vlada sjednicu održava u Dubrovniku, a na dnevnom je redu četrdesetak odluka važnih za Grad i Dubrovačko-neretvansku županiju, među kojima su i odluke o proglašenju projekata razvoja vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik te izgradnje nove ceste Dubrovnik (Osojnik) - Zračna luka - granica s Crnom Gorom strateškim investicijskim projektima. Sjednica Vlade u Kneževom dvoru počet će izvješćem o dosad učinjenom i o budućim projektima, ovoga puta u Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a premijer Andrej Plenković i ministri potom će donijeti niz zaključaka vezanih za realizaciju vodnogospodarskih projekata, obnovu i izgradnju prometnica, bolju prometnu povezanost na otocima u županiji, kao i cijele južne Dalmacije s ostatkom Hrvatske (10 sati).

DUBROVNIK -  Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na otvorenju konferencije "Sinergija materijalne i nematerijalne baštine" (9 sati, Sveučilište u Dubrovniku, Kampus), a obići će i Pročistač Komolac (13,20 sati).

ZAGREB - Konferencija za medije Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) povodom približavanja brojci od 100 milijardi kuna imovine obveznih mirovinskih fondova. Kako navode iz Hanfe, tim će se povodom osvrnuti na rad i poslovanje mirovinskih fondova u Hrvatskoj i novosti koje donose zakonske promjene (10,30 sati, Ulica Franje Račkoga 6).

SPLIT - Zatvaranje ovogodišnjeg ciklusa projekta "Dani poslova u turizmu", koji već treću godinu zaredom okuplja brojne poslodavce iz turističkog sektora i nezaposlene zainteresirane za rad u turističkoj sezoni. Manifestacija je zajednički projekt Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca te Udruge poslodavaca u hotelijerstvu. Zatvaranju će nazočiti i državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić. (u 11,00 sati, Športski centar Gripe, Osječka 11).

29. travanj 2024 05:42