Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Konferencija Lider invest Otočac

17. Travanj 2019.

Najavljujemo najvažnije događaje za srijedu, 17. travnja.

OTOČAC - Konferencija poslovnog tjednika Lider Lider invest_Zapad: Otočac održat će se u Županijskoj komori u Otočcu, s početkom u 10 sati. Predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta govorit će o investicijama u Hrvatskoj, a poduzetnici će moći doznati i o novim e-uslugama Fine. Program pogledajte ovdje.

RIJEKA - Na Trgovačkom sudu u Rijeci zakazano je novo ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Brodogradilištem 3. maj. Ročište na kojemu bi se trebalo odlučiti o pokretanju stečaja u tom brodogradilištu do sada je nekoliko puta odgađano. Prethodni postupak je pokrenut 4. siječnja, dok je zadnje ročište bilo zakazano za 28. ožujka, ali je i ono bilo odgođeno, uz suglasnost predstavnika radnika i Nadzornog odbora 3. maja, Uljanika te privremenog stečajnog upravitelja. Ukupni dug 3. maja zbog kojega je blokiran račun tog brodogradilišta krajem ožujka je iznosio 92,4 milijuna kuna, od čega je dug za radničke plaće 18,6 milijuna kuna. Ročišta je sud odgađao radi iščekivanja mogućeg rješenja za 3. maj, dogovora o isplati plaća i nastavku proizvodnje. Direktor 3. maja Edi Kučan izjavio je u utorak uoči ročišta da je svaki potencijalni strateški partner, tako i kineski, koji bi omogućio opstanak brodogradnje u Rijeci dobrodošao, ali da 3. maj ima sve manje vremena i da je hitno potrebno pronaći model privremenog financiranja, odnosno najmanje 150 milijuna kuna s kojima bi se omogućio nastavak proizvodnje i isplata plaća (11 sati, Trgovački sud u Rijeci, Zadarska ulica 3).

ZAGREB - U Zagrebu je u prvom tromjesečju ostvareno 405,3 tisuća noćenja, najviše među svim odredištima u Hrvatskoj, što je i jedan posto više nego u isto vrijeme lani, a turističke poraste bilježi i u travnju, te i u nastavku godine očekuje pozitivne trendove, ističe direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld. "Godina je za Zagreb dobro počela, a posebno veseli da je u prva tri mjeseca imao najbolje rezultate među svim pojedinačnim odredištima. I u ožujku smo imali 8 postotni porast broja noćenja, a važno je i što se prosječan boravak turista produljio na dva dana, te da se nakon prvih 15 dana travnja ukupan broj noćenja od početka ove godine povećao na blizu 500 tisuća ili 2 posto više", rekla je za Hinu Bienenfeld.

ZADAR - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar boravit će u Zadru, gdje će zajedno s ministrom državne imovine Goranom Marićem, direktorom APN-a Slavkom Čukeljem te zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem sudjelovati na svečanosti potpisivanja ugovora o darovanju nekretnine te predugovora o međusobnim pravima i obvezama vezanim uz izgradnju stanova iz programa društveno poticane stanogradnje u Zadru na lokaciji Crvene kuće (11 sati, Mala vijećnica Gradske uprave, Narodni trg 1).

ZAGREB - Svečano puštanje u rad uređaja za centralnu pripravu citostatika. Događaju će nazočiti ministar zdravstva Milan Kujundžić (13 sati, Edukacijski centar Istok, dvorana IV, KBC Zagreb, Kišpatićeva 12)

ZAGREB - Sastanak ministra uprave Lovre Kuščevića sa županima i predstavnicima županija na kojem će se raspravljati o reformskoj mjeri povjeravanja poslova ureda državne uprave županijama koja treba stupiti na snagu 1. siječnja 2019. godine. Sastanku će nazočiti državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac i glavna državna rizničarka Ivana Jakir-Bajo. Tijekom dana u Ministarstvu uprave boravit će i direktorica Centra izvrsnosti Vijeća Europe Alina Tatarenko, koja će održati nekoliko radnih sastanaka te će nazočiti i sastanku sa županima (izjave za medije u 14 sati, snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, Ministarstvo uprave, Maksimirska 63 (dvorana Veliki kolegij)

ZAGREB - Skup sveučilišta Kina + 16 te otvaranje prvog međunarodnog Foruma „Belt and Road“ na kojem će nazočiti rektori, dekani i visoki predstavnici nekoliko sveučilišta iz Kine te svih 16 zemalja srednje i istočne Europe. Uz zagrebački Kineziološki fakultet, pekinško Sportsko sveučilište i još nekoliko sveučilišta iz Kine, na Forumu će sudjelovati predstavnici institucija Albanije, BiH, Bugarske, Češke, Estonije, Mađarske, Latvije, Litve, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije. Na forumu govore potpredsjednik pekinškog Sportskog sveučilišta Gao Feng, potpredsjednik pekinškog Normal sveučilišta Zhou Zuoyu, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Krističević. Rektori i dekani te visoki predstavnici svih zemalja sudionica foruma bit će na raspolaganju za izjave i fotografiranje (9 sati, Kristalna dvorana hotela Westin, Ul. Izidora Kršnjavog 1).

RIJEKA - Ministrica znanosti i obrazovanja ministrica Blaženka Divjak u sklopu turneja "Škole za život" sastat će se s ravnateljima osnovnih škola s područja Primorsko- goranske, Istarske, Ličko-senjske i dijela Karlovačke županije. Ministrica Divjak i njezin glavni savjetnik Marko Košiček ravnateljima osnovnih škola održat će predavanja o ključnim elementima reforme te aktivnostima vezanima uz uvedbu kurikularne reforme u sve škole od ove jeseni. Cilj obilaska svih dijelova države Hrvatske je pojačana komunikacija sa školama s obzirom na sveobuhvatnost i kompleksnost reforme koja od jeseni ulazi u sve škole i koja ima iznimno puno konceptualnih, ali i praktičnih aspekata. Mediji će moći snimiti uvodno predavanje ministrice Divjak. Prije početka sastanka predviđene su izjave za medije (11 sati, Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Ul. Radmile Matejčić 3)

KARLOVAC - Potpisivanje ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za financiranje projekta Centar za gospodarenje otpadom Babina gora. Ugovor će potpisati, u ime Ministarstva zaštite okoliša i energetike ministar Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i direktorica tvrtke Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS d.o.o., Marija Tufeković. Potpisivanju će nazočiti župani Karlovačke županije Damir Jelić i Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić. Svečanom činu potpisivanja nazočit će, među ostalim, i državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić, predstavnici osnivača CGO-a, na čelu s karlovačkim gradonačelnikom Damirom Mandićem. Vrijednost Ugovora je 195.672.384,43 kuna, a ukupna vrijednost prihvatljivih troškova projekta iznosi 270.490.490,00 kuna. U sufinanciranju prihvatljivih troškova projekta pored Europske unije sudjelovat će i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (17,66 posto) te suvlasnici tvrtke Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS d.o.o. (10 posto) (11 sati, Hotel Korana Srakovčić).

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića sa suradnicima na kojoj će govoriti o "Aktima gradonačelnika" (10 sati, zgrada Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1 (dvorana 272).

ZAGREB - Konferenciju za novinare Organizacijskoga odbora Floraarta, na kojoj će biti najavljen program 54. međunarodne vrtne izložbe FLORAART 2019. Program izložbe najavit će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, voditelj Podružnice Zrinjevac Igor Toljan, dopredsjednik Izvršnog odbora Floraarta Darko Uidl i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld (11,30 sati, terasa ugostiteljskog objekta "Sunce" na Bundeku (sjeverna strana jezera).

ZAGREB - U sklopu kampanje za EU izbore, na konferenciji za novinare, Živi zid predstavlja svoju drugu točku o domaćoj proizvodnji i GMO hrani. Na konferenciji će govoriti predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, nositelj liste Tihomir Lukanić, poljoprivrednik s liste Igor Markeši te profesori sa Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti fakulteta Ivica Kelam i Lidija Dujmović, docentica na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu. Predstavnici Živoga zida tom će prigodom podijeliti nekoliko stotina litara mlijeka s domaćih farma (12,15 sati, Trg bana Josipa Jelačića).

28. travanj 2024 23:53