Aktualno
StoryEditor

Književna preporuka Warrena Buffetta

03. Veljača 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

U svojim predavanjima zainteresiranim studentima (najčešće ekonomije) multimilijarder Warren Buffett često ističe da svoj uspjeh može zahvaliti načitanosti. Knjige se primio rano u životu, kaže da je počeo ozbiljno čitati o ekonomiji sa osam godina, ali jedna se posebno ističe.

"Inteligentni investitor" (wiki), naziv je knjige profesora ekonomskog fakulteta Columbia, Benjamina Grahama za koju Buffett kaže da mu je promijenila život.

https://www.youtube.com/watch?v=9j-Q58EHC3o

Prvi je puta tiskana 1949. godine, a u njoj Graham detaljno obrazlaže koliko je investiranje važno i predlaže kupovanje dionica kada im vrijednost nije velika i njihovo dugoročno zadržavanje.

- Inteligentno ulaganje više je pitanje mentalnog pristupa nego načina na koji investirate. Zdravorazumski pristup fluktuacijama na tržištu dionicama kamen je temeljac svih uspješnih investicija- zapisao je Graham.

- Znao sam onoliko koliko i drugi oko mene, međutim, najviše smisla mi je imalo ovo što je Graham napisao. Knjigu sam pokupio u Nebraski, u jednoj knjižnici, kada sam imao samo 19 godina - rekao je "Prorok iz Omahe".

29. travanj 2024 01:37