Aktualno
StoryEditor

Miljenić: Istražno povjerenstvo za Agrokor ne prestaje s radom

16. Listopad 2017.

Predsjednik saborskog istražnog povjerenstva Orsat Miljenić (SDP) izjavio je u ponedjeljak da prema Zakonu o istražnim povjerenstvima povjerenstvo prestaje s radom ako se o pitanjima o kojima je osnovano pokrene sudski postupak, dok je sada riječ o istrazi.

Iz te odredbe, rekao je Miljenić Hini, ali i iz cijelog teksta Zakona proizlazi da povjerenstvo u slučaju pokretanja istrage može nastaviti s radom po svim pitanjima o kojima nije pokrenuta istraga.

>>> Istraga DORH-a u srazu s Povjerenstvom; Maras: Todorića ispitati i ako bude u pritvoru

Primjerice, pojasnio je, povjerenstvo se bavi davanjem kredita HBOR-a Agrokoru i nastankom i posljedicama lex Agrokora. Ako se o tome ne vodi istraga, nema razloga da povjerenstvo to ne istraži.

Ista je stvar, dodaje, i s istragom oko nastanka Agrokora i rada Porezne uprave, što znači da se povjerenstvo može baviti i tim pitanjima.

Prethodno su se članovi saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor Gordan Maras (SDP) i Marija Jelkovac (HDZ) razišli u tumačenju treba li povjerenstvo nastaviti s radom nakon što DORH pokrene istragu o slučaju Agrokor.

 

 

30. travanj 2024 04:47