Aktualno
StoryEditor

Trump pokreće ‘prave vijesti‘

03. Kolovoz 2017.

Predsjednik Trump pokrenuo je video-seriju "prave vijesti" na svojoj Facebook stranici, kao dio dugogodišnjeg napora prokazivanja "lažnih vijesti" u mainstream medijima, izvještava CNN.

U prvoj epizodi, koja je objavljena u nedjelju, prikazuje se Trumpova snaha Lara koja govori o predsjedničkim postignućima pred pozadinom logotipa Trumpove kampanje.

- Kladim se da niste čuli o svim postignućima koje je predsjednik postigao ovaj tjedan jer postoji toliko lažnih vijesti vani, kaže Lara Trump, supruga Trumpova sina Erica.

>>>Dolar oslabio zbog Trumpa, azijske burze u laganom padu

- Ovdje gledajte "prave vijesti!, objavio je američki predsjednik na svom Facebooku.

Predsjednici i zakonodavci već godinama koriste web stranice i društvene medije kako bi promicali svoja postignuća, ali serija "prave vijesti" ide korak dalje, nastojeći diskreditirati glavne medije i oglašavati ono što pretpostavlja da je pouzdana alternativa.

Kao što je napomenuo BuzzFeed, glavni mediji nisu pokrivali priče o kojima je govorila Lara Trump, uključujući i Trumpovu donaciju svoje cijele plaće iz drugog kvartala Odjelu za obrazovanje i Foxconnove planove za izgradnju postrojenja u Wisconsinu.

>>>Trump: Putin je domoljub poput mene

Trumpove "prave vijesti" ipak su zanemarile republikanski neuspjeh u ukidanju Obamacarea, predsjedničke tweetove koji promoviraju zabranu transrodnih osoba u vojsci i potresa u Zapadnom krilu koji su doveli do odlaska načelnika osoblja Reincea Priebusa, tajnika za medije Sean Spicera i direktora za komunikacije Anthonyja Scaramuccija.

27. travanj 2024 20:38