Poslovna scena
StoryEditor

Dogovorena suradnja Podravke i Instituta Ruđer Bošković

08. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

U Podravki je danas potpisan sporazum o suradnji Podravke i Instituta Ruđer Bošković.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr.sc. Tome Antičić.

Podravka i IRB surađivati će u područjima hrane, prehrane, zdravlja, inovativnih tehnologija, kontrole kvalitete, pakiranja hrane te zaštite okoliša. Također je dogovoreno zajedničko sudjelovanje u razvojno-istraživačkim projektima, prijenos najnovijih ideja i znanja, zajedničkih nastupa te stručne i savjetodavne pomoći.

- Odnosi između znanosti i gospodarstva važna su poluga u ostvarenju punog inovacijskog i gospodarskog potencijala Hrvatske. Podravka je doslovno izrasla iz inovacija, a vjerojatno najpoznatiji primjer inovacije u prehrambenoj industriji s ovih područja je Vegeta, koju je izumio Podravkin tim stručnjaka. Istraživanje i inovativnost u stvaranju visokokvalitetnih proizvoda koji osvajaju povjerenje potrošača odrednica je naše korporativne strategije na kojoj temeljimo naš dugoročni uspjeh kako na domaćem, tako i međunarodnom tržištu - istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

14. svibanj 2024 01:03