Poslovna scena
StoryEditor

I Nexe se okreće predstečajnoj nagodbi

21. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Nexe Grupa u proteklom je razdoblju intenzivno, u suradnji s konzultantskom kućom KPMG, radila na Planu operativnog i financijskog restrukturiranja Grupe. Glavnina elemenata takvog Plana u međuvremenu je predstavljena većini vjerovnika Nexe Grupe, kažu iz Nexea.

-Imajući u vidu otežane okolnosti poslovanja Grupe u posljednjih nekoliko tjedana praćenih i blokadama računa nekih od tvrtki Grupe, Nexe Grupa danas je podnijela zahtjeve za pokretanje postupka predstečajne nagodbe u tvrtkama Nexe Grupa d.d., Našicecement d.d., Dilj d.o.o., Luka tranzit Osijek d.o.o., Nexe beton d.o.o. i Igma d.o.o., a koje prema zakonu ispunjavaju uvjete za pokretanje ovog postupka. U zakonskom će se roku dostaviti sva obvezna dokumentacija vezana uz postupak pokretanja predstečajne nagodbe, uključujući i već spomenuti Plan financijskog i operativnog restrukturiranja Grupe, čime će on postati javno dostupan vjerovnicima, ali i svim zainteresiranim stranama.

Pokretanjem ovog postupka, Uprava Grupe želi iskoristiti postojeće zakonske mogućnosti ubrzavanja postupaka financijskog i operativnog restrukturiranja tvrtki, posebice uzimajući u obzir veliki broj uključenih vjerovnika. Olakšavanjem implementacije Plana operativnog i financijskog restrukturiranja Grupe, a koji bi bez ovog zakonski reguliranog postupka, zbog velikog broja vjerovnika, bio dugotrajan i neizvjestan, omogućit će se nastavak održivog poslovanja Grupe, kao i stvoriti uvjeti za premošćivanje razdoblja negativnih gospodarskih trendova u regiji u kojoj Grupa posluje.

Uprava Nexe Grupe uvjerena je da će se na ovaj način u najvećoj mogućoj mjeri zadovoljiti očekivanja svih vjerovnika Nexe Grupe, stabilizirati poslovanje, ali i da će se sačuvati radna mjesta, izjavio je Ivan Ergović, predsjednik Uprave, te dodao kako tvrtke Nexe Grupe u idućem razdoblju nastavljaju s redovnim poslovanjem, kao i opskrbom kupaca njihovim proizvodima i uslugama. -zaključuju u priopćenju.

15. svibanj 2024 22:42