Ukratko
StoryEditor

NEXE-u treći put dodijeljen certifikat Poslodavac Partner

04. Travanj 2024.
Employer Partner Blog - NEXE Employer Partner 2023
Certifikatom potvrđeno kontinuirano ulaganje u području upravljanja ljudskim potencijalima, upravljanju učinkom i odnosu prema zaposlenicima

NEXE d.d. po treći puta postao je nositelj certifikata Poslodavac Partner čime je još jednom utvrđeno kontinuirano ulaganje i predanost tvrtke u izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima i neprestanom poboljšanju HR praksi. Svečana dodjela certifikata Poslodavac Partner održana je u prostorijama NEXE d.d., a uz zaposlenike HR tima NEXE-a, prisustvovali i direktor SELECTIO Grupe, Aleksandar Zemunić, voditeljica Poslodavac Partner certifikata iz SELECTIO Grupe, Lara Šubić Šuša, te šefica Službe za ljudske resurse NEXE d.d., Katarina Knežević.

Stručnjaci za ljudske resurse procjenu HR procesa vršili su kroz sedam employee lifecycle koraka koje su usporedili s najboljim svjetskim praksama. Proces evaluacije temelji se na unaprijed definiranim standardima, a u završnom izvješću posebno je pohvaljena interna komunikacija. Istaknute su pozitivne dosadašnje prakse upravljanja ljudskim resursima, rast u područjima Uključenosti i inspiracije, Transformacije i rasta, Zadržavanja i dobrobiti zaposlenika te HR Strateškog savjetovanja. 

- Dodjela certifikata Poslodavac Partner po treći put pokazuje kako smo na pravom putu i dokaz je da zaista ulažemo i razvijamo naše HR procese i kontinuirano ulažemo u naše zaposlenike. Svjesni smo svih izazova na tržištu rada, ali i prilika koje se otvaraju, pa je dodjela certifikata po treći puta ujedno i motivacija za nastavak inovacija i poboljšanja. Posebno nam je važno kako je u izvještaju istaknuto kako su HR prakse koje razvijamo u našoj organizaciji uz bok najboljim svjetskim praksama i kako funkcija Ljudskih resursa aktivno sudjeluje u donošenju odluka koje utječu na zaposlenike i provođenju strateških promjena vezanih uz poslovanje. Također, konkretne smjernice koje smo dobili prilagođene su našim potrebama i svakako će nam pomoći kako bismo ostvarili još bolje rezultate - istaknula je šefica Službe za ljudske resurse NEXE d.d., Katarina Knežević.

U izvješću je prepoznato postojanje sustava nagrađivanja zaposlenika čiji su elementi u skladu s najboljim praksama, a dodatno je istaknuta pohvala NEXE-ove inicijative usmjerene na mjerenje i praćenje zadovoljstva zaposlenika podrškom koju im pruža HR tim. Također, u prošloj su godini svi zaposlenici NEXE-a ostvarili povišice i bonuse na temelju individualnog doprinosa te je većina zaposlenika imala dokumentirane procjene radne uspješnosti, koja se odvija minimalno dva puta godišnje, uz obostrano davanje povratne informacije i razvojnih smjernica. Transparentnost u nagrađivanju,  plaćama i pružanju jednakih prilika prepoznata je i time što je NEXE u društvu prvih 16 nositelja Equal Pay Champion certifikata, kojeg dodjeljuje Grupa SELECTIO i koji predstavlja ključan korak u izgradnji transparentnih sustava plaća na radnim mjestima diljem Hrvatske.

Certifikat Poslodavac Partner dodjeljuje SELECTIO Grupa, vodeća hrvatska grupacija specijalizirana za područje upravljanja ljudskim resursima, čiji stručnjaci već više od dvadeset godina uspoređuju domaće prakse s globalnim trendovima, čime unaprjeđuju standarde i promiču primjere izvrsnosti u tom području.

29. travanj 2024 16:20