Poslovna scena
StoryEditor

Mrsić: Izmjenama Zakona o radu želimo povećati konkurentnost

17. Rujan 2013.

Upravljanje ljudskim resursima presudno je važno u vrijeme krize, iako je baš to područje u krizi često zanemareno jer u prvi plan izbijaju napori za spas tvrtki, rekao je danas ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, otvarajući Regionalnu konferenciju o upravljanju ljudskim resursima.

Mrsić smatra da je ljudski kapital ključan za opstanak poduzeća, ali i ukupnu društvenu uspješnost i konkurentnost.

"U uspješnim tvrtkama i državama upravljanju ljudskih resursima poklanja se posebna pažnja", kaže Mrsić.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava želi povećati zapošljivost i konkurentnost radne snage u Hrvatskoj, za čime idu i najavljene izmjene Zakona o radu.

Poslodavce je pozvao da radnike ne tretiraju kao "objekte" nego partnere s kojima mogu realizirati svoje poduzetničke namjere i s čijim predstavnicima se trebaju dogovarati tijekom restrukturiranja poduzeća.

Na dvodnevnoj Regionalnoj konferenciji o upravljanju ljudskim resursima - HR Business Arena 2013, koju organizira Infoarena, održat će se i nekoliko okruglih stolova na kojima će se uz ostalo raspravljati o strateškom značaju odjela za ljudske resurse u restrukturiranju tvrtki te odnosu upravljanja ljudskim resursima i poslovne uspješnosti. Bit će riječi i o regulativi EU-a na području ljudskih potencijala kao i o motivaciji i sustavu nagrađivanja i njihovu utjecaju na poslovanje.

27. travanj 2024 19:08