Poslovna scena
StoryEditor

Osnovana Koordinacija hrane i pića HUP-a, za predsjednicu izabrana Olivera Međugorac

19. Svibanj 2014.

U sklopu HUP-Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede osnovana je Koordinacija hrane i pića koja će se baviti relevantnim problemima te industrije, izvijestili su danas iz HUP-a.

Ključni su ciljevi Koordinacije sudjelovanje i aktivno članstvo u povjerenstvima ministarstava poljoprivrede, gospodarstva te zdravlja kako bi sudjelovali u oblikovanju stavova u pitanjima ključnim za industriju, sudjelovanje u politikama okoliša i energije, zaštite potrošača i međunarodne trgovine. Trenutno primarni stavovi industrije su analiza regulative te uključivanje članova u zakonodavne aktivnosti te informiranje članova i promocija industrije.

Za predsjednicu Koordinacije izabrana je Olivera Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija Nestle Hrvatska.

Po njenim je riječima "pravo vrijeme za osnivanje ovakve vrste Koordinacije unutar HUP-a s obzirom na iznimno teške uvjete poslovanja u sektoru, dugotrajnu krizu i nisku kupovnu moć građana te zahtjeve regulatora".

"Zajedničkim naporima prema nadležnim institucijama želimo utjecati na kvalitetno oblikovanje politika prehrambenog sektora, a Koordinacijom ćemo moći bolje pratiti aktivnosti na međunarodnom području te organizirano kroz europske lobističke i strukovne organizacije sudjelovati u procesima odlučivanja na razini Europske unije", kaže Međugorac.

Koordinaciju sačinjavaju tvrtke Nestlé Adriatic, Coca Cola HBC Hrvatska, Coca Cola Adria, Badel 1862, Fami, Podravka, Zagrebačka pivovara, Zvijezda, Jamnica te Pik Vinkovci, a u rad Koordinacije će se aktivno uključiti i ostale tvrtke članice HUP-Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede.

28. travanj 2024 04:39