Poslovna scena
StoryEditor

Pevec povećao ukupne prihode 10 posto

02. Studeni 2012.

Trgovački lanac Pevec u prvih je osam mjeseci ove godine ostvario 436 milijuna kuna prihoda, a očekuje se do će do kraja 2012. prihodi narasti na blizu 700 milijuna kuna, izvjestili su danas iz Peveca.

Prihodi su ove godine narasli oko 10 posto u odnosu na 2011. godinu, a u Pevecu, koji danas zapošljava 884 radnika, očekuju da će se taj trend nastaviti do kraja ove godine. Prihodi su u prošloj godini iznosili 614 milijuna kuna, a dobit oko 10 milijuna kuna.

Iz Peveca su danas izvijestili i da je odlukom Glavne skupštine Peveca d.d., koja je održana 31. listopada, dana naknadna suglasnost na odluke stečajnog upravitelja donesene u svojstvu Glavne skupštine dioničkog društva tijekom trajanja stečajnog postupka i postupka preoblikovanja društva u dioničko društvo, i to odluke o usvajanju Statuta dioničkog društva Pevec d.d. te odluke o izboru Nadzornog odbora dioničkog društva Pevec d.d.

Glavna skupština je donijela i odluku da se za revizora društva Pevec d.d. za 2012. imenuje ovlaštena revizorska tvrtka BDO Croatia iz Zagreba.

Na sjednici Glavne skupštine predsjednik Uprave društva podnio je izvješće o stanju društva i kretanju poslova tijekom 2012. godine, u razdoblju od dana upisa dioničkog društva u sudski registar do dana održavanja sjednice Glavne skupštine, a izvješće o obavljenom nadzoru nad vođenjem poslova u tom razdoblju podnio je Nadzorni odbor.

Inače, krajem lipnja, registracijom društva Pevec d.d., sa sjedištem u Bjelovaru, zaključen je stečaj Peveca d.o.o. i Peveca Zagreb d.o.o. Nakon pripajanja Peveca d.o.o u stečaju društvu Pevec Zagreb d.o.o u stečaju izvršeno je preoblikovanje društva s ograničenom odgovornošću u dioničko društvo, a 21. lipnja je Trgovački sud u Bjelovaru donio rješenje i o osnivanju društva Pevec maloprodaja neprehrambene robe d.d. sa sjedištem u Bjelovaru.

30. travanj 2024 04:23