Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Ericsson Nikola Tesla u prvom kvartalu 2024. ostvario neto dobit od 6,4 milijuna eura

25. Travanj 2024.
Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle  

Ericsson Nikola Tesla (ENT) je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 6,4 milijuna eura, podaci su iz financijskog izvještaja te kompanije objavljenog u četvrtak.

To je 18,3 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

U konsolidiranom nerevidiranom financijskom izvještaju za prvo tromjesečje iskazani su ukupni prihodi nešto veći od 54 milijuna eura, što je 23,4 posto manje nego lani.

Ukupni rashodi od 44,2 milijuna eura manji su za 24,3 posto.

Uprava ENT-a u popratnom priopćenju ističe da su obilježja prvog ovogodišnjeg kvartala nastavak stabilnog poslovanja i realizacija sukladna planu.

Kako se navodi, ostvaren je pozitivan novčani tok od poslovnih aktivnosti u iznosu od 1,1 milijun eura te je osigurana solidna razina knjiženih narudžbi za nastavak poslovne godine.

- Godinu smo započeli ugovaranjem novih poslova u operatorskom segmentu na domaćem i izvoznim tržištima, kao i novim ugovorima u segmentu digitalno društvo, čime smo osigurali solidnu razinu knjiženih narudžbi za nastavak poslovne godine. Međutim, kako smo i ranije komentirali, neproduljenje ugovora u području upravljanih usluga s Hrvatskim Telekomom utjecalo je na pad prihoda od prodaje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Dodatno, na pad prihoda utjecala su oprezna ulaganja operatora u modernizaciju mreža te dinamika u realizaciji ugovorenih poslova, što je djelomično kompenzirano rastom u ostalim poslovnim segmentima - izjavila je predsjednica Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Najavila je nastavak ulaganja u nove poslovne segmente i kupce, razvoj informacijsko-komunikacijskih rješenja baziranih na najnovijim tehnologijama, diversifikaciju poslovanja u području R&D-a itd.

Kaže i da se razmatraju potencijalne akvizicije, kao i snažnija primjena umjetne inteligencije u kreiranju novih poslovnih prilika i povećanju interne učinkovitosti.

ENT ove godine obilježava 75 godina poslovanja.

04. svibanj 2024 22:44