Poslovna scena
StoryEditor

Prizmi plus prijeti bankrot

23. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Prizma Plus još je jedno u nizu poduzeća koje bi poslovanje s tvrtkom Alpine Bau na gradnji Zapadnog trgovačkog centra moglo doći glave zbog nemogućnosti naplate potraživanja od te austrijske tvrtke koja je glavni izvođač radova na najvećem riječkom gradilištu.

Direktor Prizme Plus Tihomir Franjković naglašava da je za razliku od kooperanata on imao ugovor izravno s tvrtkom Alpine Bau i da potražuje 665.000 kuna, piše Novilist.hr.

- Iako je svaka situacija uredno potpisana od čelnih ljudi Alpine Bau na gradilištu ZTC-a, oni mi taj novac ne žele platiti. Ono što se na predmetnoj građevini događa je izvan svake pameti, za svaku osudu i uvreda poduzetništvu u Hrvatskoj. Radio sam kao voditelj gradilišta u Njemačkoj i Austriji i mogu iz prve ruke posvjedočiti da bi takvo ponašanje tamo istog trena bilo sankcionirano i procesuirano, uvjeren je Franković. On tvrdi da je na gradilištu oštećen niz malih kooperanata.

- Moja tvrtka izgradila je gotovo trećinu centra i doživio sam da je pored svega toga moja tvrtka došla u blokadu, pred stečajem smo, a 50 radnika moglo bi završiti na ulici bez ikakve perspektive. Tvrtka Prizma Plus pokleknula je pred austrijskim gigantom koji sebi uzima za pravo na svoju ruku pored ugovora i ostale dokumentacije ne isplaćivati ugovoreni posao, a da za to ne snosi nikakve sankcije i sam odlučuje o sudbini 50-ak ljudi, ogorčen je Franjković.

29. travanj 2024 15:03