Poslovna scena
StoryEditor

Što se događalo na skupštini imatelja Nexeovih obveznica?

08. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Danas je u prostorijama Zagrebačke burze održana Skupština imatelja obveznica NEXE-O-13CA,izdavatelja obveznica Nexe grupe.

Prema objavljenom dnevnom redu, Skupština imatelja obveznica je trebala raspravljati o izvještaju Izdavatelja i planiranim aktivnostima u procesu restrukturiranja, kao i o donošenju odluke o proglašenju povrede obveze Izdavatelja uz utvrđivanje prijevremenog dospijeća i poduzimanju mjera prisilne naplate, javljaju iz Nexea.

Međutim, kako je u međuvremenu nad Izdavateljem otvoren predstečajni postupak, Skupština nije glasala o povredi obveza Izdavatelja, kao ni o objavljenom protuprijedlogu Raiffeisenbank Austria d.d. Temeljem zajedničkog protuprijedloga Privredne banke Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d. i Zagrebačke banke d.d. danog na samoj Skupštini, imatelji obveznica jednoglasno su donijeli odluku kojom su konstatirali prijevremeno dospijeće Obveznica te su naložili Povjereniku izdanja da u najkraćem mogućem roku sazove novu Skupštinu imatelja obveznica. 

Odlukom je također određeno kako Povjerenik izdanja ne mora poduzimati bilo kakve mjere u vezi sa založenim dionicama s ciljem njihove prisilne prodaje i realizacije založnog prava. O načinu namirenja obveza Izdavatelja odlučit će imatelji obveznica naknadno na Skupštini imatelja obveznica ili pisanim putem.

Istovremeno, Uprava Nexe grupe nastavlja intenzivne pregovore s ključnim vjerovnicima te će im u idućem razdoblju prezentirati Plan financijskog i operativnog restrukturiranja, sve s ciljem pronalaženja najoptimalnijeg rješenja za uspješno dovršenje predstečajnog postupka, zaključuju.

15. svibanj 2024 12:33