Poslovna scena
StoryEditor

Viro prodaje sve dionice u vlasništvu kompanije

24. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Nakon objave dobrih poslovnih rezultata u prvom polugodištu Viro se odlučio na prodaju 84.836 dionica te kompanije i to preko investicijskog društva Interkapital vrijednosni papiri.

U pozivu za podnošenje ponuda stoji kako kao kupci na javnoj dražbi mogu sudjelovati domaće i strane fizičke osobe koje su zastupane po investicijskom društvu - registriranom članu Zagrebačke burze. Prodaje se 6,12 posto od ukupno izdanih dionica, što je čitav udjel koji Viro ima u virovitičkoj šećerani. Naime, EOS-Z drži 33,64 posto, Robić d.o.o. 30 posto, na skrbničkom računu Splitske banke je 6,71 posto, a zatim slijedi 6,12 posto koji je u vlasništvu Vira.

Ponuditelj u ponudi treba navesti broj dionica koje namjerava kupiti i kupovnu cijenu po dionici. U ponudi može biti navedeno i da ponuditelj želi kupiti cijeli paket (84.836) dionica, uz napomenu da li se ponuda daje po principu ‘sve ili ništa‘ ili je ponuditelj suglasan da mu se alocira samo ona količina dionica u odnosu na koju je njegova ponuda među najpovoljnijima. U slučaju da više ponuda ima istu cijenu, a da obzirom na ukupnu količinu dionica koje su predmet Poziva neće biti moguće dionice prodati svakom takvom ponuditelju, prednost će imati ponude postojećeg dioničara Vira. Knjiga ponuda zatvara se 27. srpnja. Prosječna cijena dionice Vira danas je na Zagrebačkoj burzi iznosila 504,94 kuna.

29. travanj 2024 03:30