Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Stečajni postupak za Hangar 18, povlačenje Frane Marušića, novi vlasnik Adriatic kampova…

19. Veljača 2021.
Mario Kralj

Nenad Homar imenovan je za privremenoga stečajnog upravitelja HANGARA 18 iz Koprivnice. Epilog je to predstečajnog postupka, u kojem vjerovnici nisu prihvatili predloženi plan financijskog restrukturiranja. Tvrtka Marija Kralja predložila je otpis 50 posto od oko 190 milijuna kuna dugova (postoji još 30-ak milijuna duga razlučnim vjerovnicima), a ostatak bi vratila nakon dvije godine počeka, u idućih osam godina.

Suvlasnik TEHNOZAVODA-MARUŠIĆA Frano Marušić prepustio je svoj vlasnički udjel članu Uprave Marku Marušiću, a on se s pozicije predsjednika Uprave povukao na poziciju prokurista. Dosadašnji član Uprave Krešimir Marušić novi je predsjednik Uprave.

LAGUNA NOVIGRAD upisana je kao novi i jedini vlasnik ADRIATIC KAMPOVA iz Zagreba umjesto PROSPERUS INVESTA. Damjan Poljak ostao je na direktorskoj poziciji, a umjesto PROSPERUSOVA čovjeka Tomislava Tičića novi je direktor Ivica Sulje. On je od studenoga prošle godine prokurist u tvrtkama HTP KORČULA i HTP OREBIĆ, koje su također u vlasništvu LAGUNE, koju vlasnički kontrolira AUCTOR KAPITAL.

Ireni Katalinić opozvana je prokura u SITOLORU iz Slavonskog Broda.

HOTELI MAESTRAL iz Dubrovnika preoblikovali su se iz d.d.-a u d.o.o. i ukinuli NO. Dosadašnji jedini dioničar PND STRATEGIJA Danka Ćorića sad je jedini vlasnik. Mirjani Zuanić, koja je bila jedina članica Uprave, sad se u Upravi pridružio dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a Josip Prkačin.

András Hegedűs novi je direktor ADRIATIQ ISLANDS GROUPA umjesto Laszla Attile Kerekesa.

Ivani Šimić, Mihaeli Špehar i Mariju Hojanu dodijeljena je prokura u DALEKOVODOVOJ dugoselskoj tvrtki CINČAONICA USLUGE, koja je osnovana u ožujku prošle godine, a već u srpnju donesena je odluka da tvrtka ide u likvidaciju, pa je od tada direktor Vlado Sičaja postao likvidator.  

Zoran Zeba novi je član Uprave AUTO ARBANASA iz Velike Gorice, pa je dosadašnji direktor Filip Arbanas sad postao predsjednik Uprave.

Nensi Beato Baturić nova je članica NO-a tvrtke VODOOPSKRBNI SUSTAV ISTRE – VODOVOD BUTONIGA umjesto Daglasa Korace, koji je bio jedan od dvojice zamjenika predsjednika NO-a.

Hassan Zakaria Mohamed Elmayyah pridružio se Mohamedu Khalilu Ibrahimu Khalilu kao suvlasnik i direktor tvrtke MIDO IMPORT-EXPORT iz Rijeke.

Vlasnica SANNIKA iz Brod Moravica Blaženka Bridić nakon dvije i pol godine vratila se na direktorsku poziciju, na kojoj je u međuvremenu bio Nikola Bridić, kojem je ponovno dodijeljena prokura.

VIRO TVORNICA ŠEĆERA izašla je iz suvlasništva u tvrtki POLJOPRIVREDNO DOBRO, koja je sad u isključivom vlasništvu MIRKOMA, odnosno njegovih suvlasnika Mladena Mavričeka i Davorina Lovrića.

Tanja Jakić nova je direktorica u tvrtki ADAC SERVICE ADRIA umjesto Marija Kričke. Na direktorskoj poziciji od ranije je Nicola Anne Remshardt.

Visoko učilište EFFECTUS inoviralo je naziv, pa sad ima dodatak 'poduzetnički studiji' umjesto dosadašnjeg 'studij financije i pravo'.

image
Mario Kralj
26. travanj 2024 01:43