Aktualno
StoryEditor

FOTO U Budimpešti otvorena izložba inspirirana Nikolom Teslom

30. Svibanj 2019.

U Tesla Budapest klubu svečano je otvorena izložba Nikola Tesla – Mind from the Future, inspirirana jednim od najvećih svjetskih izumitelja, koju je kreativno oblikovala Helena Bulaja Madunić.

- Čovjek s umom iz budućnosti, rođen u Smiljanu u Lici, ostavio nam je naslijeđe za sve buduće generacije i dotaknuo je cijeli svijet svojim izumima, a ova izložba zasigurno će ostaviti traga i kod mađarskih posjetitelja. Ponosni smo na ovaj projekt koji je samo u Zagrebu posjetilo više od 110 000 posjetitelja - izjavio je Krešimir Renzo Prosoli, glavni izvršni producent i CEO Real grupe, organizatora eventa.

Uz kreativno vodstvo autorice i kustosice izložbe Helene Bulaje Madunić, uz direktora izložbe Saschu Machieda te produkcijski tim na čelu s Krešimirom Renzom Prosolijem, hrvatska izložba predstavila je radove renomiranih hrvatskih, mađarskih i drugih međunarodnih autora u multimedijskom izložbenom spektaklu.

- Usavršili smo i rekreirali ‘Filmsku Fresku‘ – imerzivnu prostornu instalaciju na 500m², koja će posjetiteljima omogućiti šetnju interaktivnim prostornim ‘filmskim‘ iskustvom, kao inovativni format krosmedijskog pripovijedanja. Tako retro-futuristički imaginarij Teslinih vizija i kreacija, koji ujedno predstavlja i konceptualnu rekreaciju njegova zadnjeg patenta nudi posjetiteljima ulazak u jednu sasvim novu dimenziju suvremenoga umjetničkog stvaralaštva - izjavila je Bulaja Madunić.

- Lokacija bivše austro-ugarske prijestolnice bila je pokretač Tesline njegove nevjerojatne energije i želje za stvaranjem - dodao je Sascha Machiedo, direktor izložbe, industrijski dizajner i muzejski savjetnik s više od 20 godina iskustva u umjetničkim, kulturnim i poslovnim projektima i izložbama diljem svijeta.

Izložba će biti otvorena za javnost od 31. svibnja do 1. rujna 2019. godine te se može posjetiti na adresi Tesla Loft, Kazinczy u. 21. Više informacija o izložbi na stranici izložbe.

26. travanj 2024 14:07