Aktualno
StoryEditor

Unatoč problemima dobit Samsunga u prvom tromjesečju porasla 48 posto

07. Travanj 2017.

Samsung Electronics procjenjuje da će u prvom tromjesečju ove godine ostvariti najveći kvartalnu dobit u više od tri godine, unatoč fijasku s pametnim telefonom Galaxy Note 7 i optužbama protiv čelnika te južnokorejske kompanije za političku korupciju.

>>>VIDEO: Službeno predstavljen Samsung Galaxy S8 koji može poslužiti i kao osobno računalo

Poslovodstvo Samsunga procjenjuje da je operativna dobit od siječnja do kraja ožujka dosegnula 9.900 milijardi wona ili 8,8 milijardi dolara, više nego što su analitičari u anketi Reutersa očekivali.

Rast dobiti za 48 posto na godišnjoj razini ponajviše se zahvaljuje snažnoj prodaji memorijskih kartica.

Ukupni prihodi kompanije porasli su, procjenjuje se, u prvom kvartalu ove godine za 0,5 posto na godišnjoj razini, na 50.000 milijardi wona.

Najveća dobit na razini tromjesečja u posljednje gotovo četiri godine pokazuje da se kompanija brzo oporavlja od fijaska s pametnim telefonom Galaxy Note 7, koji je lani povučen s tržišta zbog samozapaljenja baterija.

>>>Južnokorejski sud će podići optužnicu protiv pet čelnika Samsunga

Analitičari smatraju kako bi poslovni rezultati Samsunga u drugom tromjesečju mogli biti još i bolji nego u prvom zbog intenzivnog publiciteta koji prati novi pametni telefon Galaxy 8 i tehnologiju umjetne inteligencije, zvane Bixby, ugrađenu u njega.

>>>Samsung u Barceloni trgovcima predstavlja novitete za ovu godinu

Kompanija se, čini se, brzo oporavlja i od političkog skandala u kojem je čelnik Samsunga optužen za podmićivanje, zajedno s južnokorejskom predsjednicom Park Geun-Hye, koja je zbog toga nedavno opozvana.

27. travanj 2024 18:39