Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Amazon otvorio trgovine ‘na kotačima‘

27. Svibanj 2017.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=3Qge56XV2_A[/embed]

Amazon je za javnost otvorio dvije mobilne prodavaonice na kotačima, nakon što su proveli testiranja lokacija na svojim zaposlenicima. Obje prodavaonice nalaze se na području Seattlea, a u njima će pretplatnici usluge Amazon Prime nakon online narudžbe odabrati jednu od, za sada, dvije lokacije na kojoj žele preuzeti kupljene proizvode, piše The Verge.

Korisnicima koji plaćaju dodatnih 14.99 dolara mjesečno za uslugu Amazon Fresh, namirnice će biti pripremljene za podizanje u roku od 15 minuta nakon narudžbe. Ostali kupci će morati pričekati najmanje 2 sata od narudžbe do podizanja robe.

>>>Amazon traži 5 tisuća ljudi koji će raditi od kuće za 10 dolara na sat

Amazon trenutno u Seattleu testira i trgovinu s prehrambenim proizvodima u kojoj neće biti blagajnika. Taj futuristički koncept suočen je s brojnim tehničkim problemima i kvarovima tijekom probnog rada, stoga je njezino otvaranje za javnost odgođeno.

Ovim projektima Amazon se pokušavao bolje pozicionirati u odnosu na američke divove kao što je Walmart, koji je nedavno preuzeo udjele u drugim lancima.

>>>Jeff Bezos prodaje dionice Amazona kako bi financirao svemirsku utrku

Amazon Fresh Pickup funkcionira tako da prvi put kada korisnik posjeti lokaciju, zaposlenik unosi registarski broj vozila i ime korisnika u Amazon sustav, svakom budućom posjetom čitač registarskih oznaka će prepoznati korisnika i signalizirati zaposlenicima korisniku do automobila donesu naručene proizvode.

28. travanj 2024 07:03