Konferencije i edukacije
StoryEditor

MojPosao: Infinum, Q agency i The Productive Company najbolji poslodavci u 2022. godini

08. Prosinac 2022.
HR konferencija 2022, Nagrađeni najbolji poslodavac, MojPosaofoto Rene Karaman

Infinum, Q agency i The Productive Company najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazali su rezultati ovogodišnjeg istraživanja zadovoljstva zaposlenika koje je portal MojPosao. Nagradu ‘Najbolji poslodavac‘ dodijelio je MojPosao na 6. HR konferenciji, koja se u organizaciji Lidera i Udruge U4HR održala u Hilton Garden Inn hotelu u Zagrebu, poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u istraživanju o zadovoljstvu zaposlenika.

Najbolji poslodavci 2022. godine u kategoriji malih tvrtki su: The Productive Company, Kodilion i Netgen, u kategoriji srednjih tvrtki to su: Q agency, Ars Futura i Porsche Digital Croatia, a kod velikih tvrtki: Infinum, Rimac Technology i ZUBAK GRUPA.

Također, sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u Istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a ovogodišnji dobitnik je tvrtka Kodilion.

Gledano po industrijama, u djelatnosti Informacijskih tehnologija najbolji rezultat ostvarila je tvrtka Q agency, u proizvodnji Rimac Technology, dok je u djelatnosti trgovine najbolji rezultat ostvarila tvrtka Logista.

Ove godine je u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo 67 tvrtki, a svoje odgovore je ponudilo 6.700 zaposlenika (od preko 8.500 zaposlenih u tvrtkama sudionicama). Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,35 (od mogućih 4). 

Ispitanici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama: Radni uvjeti i Izazovnost radnih zadataka, dok su najlošije ocijenjene kategorije Uključenost u donošenje odluka i Organizacija rada.

Od ove godine pitanja obuhvaćaju i kategoriju Podrška nadređenog i dok je za očekivati da će ispitanici biti najkritičniji upravo prema nadređenom, to ipak nije slučaj.

Ono što najbolje poslodavce razlikuje od ostalih upravo su kategorije, Uključenost u donošenje odluka i Osobni rast i razvoj. U tim kategorijama zadovoljstva najveće su razlike najboljih poslodavaca i ostalih tvrtki.

Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 45 posto zaposlenika, dok 53 posto djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega dva posto zaposlenika. U tvrtkama dobitnicima postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 84 posto, istaknuli su iz portala MojPosao.

23. travanj 2024 09:12