Konferencijske vijesti
StoryEditor

‘Tata se vraća‘, ‘Četiri razloga neuspjeha‘ i ‘Nova generacija‘ - nisu filmovi nego ‘Budućnost obiteljskih tvrtki‘ 

19. Veljača 2020.
obiteljske 2020 vizual

Transformatori - nove generacije vlasnika poduzeća glavna je tema ovogodišnje, 11. Liderove konferencije Budućnost obiteljskih tvrtki. Na konferenciji, koja već tradiocionalno okuplja vlasnike obiteljskih tvrtki i njihove nasljednike, glavna premisa bit će o ulozi transformatora u poduzećima, o ključnim vještinama koje se smatraju najvažnijima za sposobnost vođenja poduzeća u budućnosti, kao i o tome kako ostvariti dugoročan i stabilan rast u obiteljskim tvrtkama. Konferencija se održava u Liderovoj organizaciji u hotelu Panorama Zagreb, 28. veljače.

Na konferenciji će Mirela Alpeza, direktorica Cepora, predstaviti četiri ključna razloga neuspjeha obiteljskih poduzeća i kako ih nadvladati. Sljedeći će za govornicu Nikola Nikšić, savjetnik za menadžment u Konteru, čija je tema Transformacija poslovnih modela kod prijenosa upravljačkih prava i odgovornosti. Nikšić će tako govoriti i o rizicima u upravljačkim tranzicijama i kako ih izbjeći, te o strateškom restrukturiranju, koje je ponekad zaista nužno.

Prvi panel na konferenciji bit će 'Kako prenijeti prave vrijednosti obiteljske tvrtke', nakon čega će Hrvojka Kutle, konzultantica i coach iz Spirale izvrsnosti progovoriti o Leadershipu sebe i drugih, odnosno o ključnim vještinama u budućnosti. 

Bojan Kežman, sales manager iz Bisnodea ispričat će nam 'Kako zaštiti svoje poslovnaje kod sklašanja novih poslova'. 

Nakon pauze kreće drugi panel, 'Nova generacija - nova razina upravljanja', nakon čega će Matea Jerić Ćurković, predsjednica Uprave President grupe, okupljenima ispričati svoj put, odnosno kako je naslijedila obiteljski biznis od oca. Ona je druga generacija, a Luka Diel-Zadro, predsjednik Uprave Dalmacijavina, treća generacija. On će nakon Ćurković pričati upravo o tome, kako je to kad zamijeniš i djeda i oca.

Sandro Zovko, čelnik ZGI Mostar&Zagreb, ima nekoliko poruka za osnivače i nasljednike za uspješnu tranziciju, a nakon njegovog izlaganja slijedi panel 'Tata se vraća', na kojem će biti riječi o tome zašto se umirovljeni vlasnici vraćaju u direktorske fotelje.

Poslije ručka održat će se tri radionice. Prva je Kako zadržati vrijednost firme, a istovremeno ići u korak s trendovima tržišta, na drugoj će biti riječi kako odrediti tip vaše organizacije, a treća će vas potaknuti da razmišljate što umjetna inteligencija može učiniti za vaše poslovanje. 

Prijavite se i rezervirajte svoje mjesto što prije!

25. travanj 2024 21:24