Konferencijske vijesti
StoryEditor

Crni labud u plavom oceanu: Pronađite nadahnuće za nove načine poslovanja

21. Veljača 2014.

Novi poslovni model ne znači samo stvoriti novi proizvod nego i novu potražnju i novo tržište, a to upravo čini tvrtka Oradian d.o.o. koja razvija softver za podršku financijskoj inkluziji.

Radi se o aplikaciji koja predstavlja sustav za mikrofinanciranje, softversku podršku namijenjenu kreditiranju siromašnih kojih je u svijetu tri milijarde, a kojima je umanjena mogućnost pristupa tradicionalnim financijskim institucijama. Softver Oradiana utemeljen je na najnovijoj tehnologiji i jednostavn je za korištenje.

Osim Oradiana, na konferenciji ‘Crni labud u plavom oceanu’, koja će u organizaciji tjednika Lider biti održana 28. veljače 2014. s početkom u 9,30 sati u Panorama Zagreb Hotel na Trgu Krešimira Ćosića 9 u Zagrebu, svoj novi poslovni model predstavit će i tvrtka Telecor-Zagreb d.o.o. a riječ je o plasmanu patenata domaćih inovatora. Ta tvrtka sufinancira projekte za fondove EU, programe Ministarstva poduzetništva i obrta te programe BICRO-a s ciljem provjere inovativnog koncepta, izrade prototipa za patente i uvođenja novih tehnologija u proizvodnji s naglaskom na zaštitu okoliša. Cilj je početak proizvodnje nekoga od patenata radi povećanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva, povećanje izvoza i smanjenja uvoza. 

Nadahnuće za novi način poslovanja poduzetnici mogu naći i u primjeru zagrebačke tvrtke Motus Melio kojoj je vizija postati regionalni centar izvrsnosti u području funkcionalnog vježbanja i rehabilitacije. Motus Melior je jedinstven na tržištu Hrvatske i regije po tome što na jednome mjestu ‘one stop shop’ integrira djelatnosti dijagnostičkog centra, poliklinike za ozljede i bolna stanja, sportskog i fitnes centra te nutricionističkog savjetovališta. U sva tri slučaja radi se o malim tvrtkama, a konferencija o inspirativnim poslovnim modelima ‘Crni labud u plavom oceanu’ upravo je namijenjena malim i srednjim poduzetnicima.

27. travanj 2024 23:47