Konferencijske vijesti
StoryEditor

Ovo je prilika poduzetnicima da osmisle nove modele poslovanja

13. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Budžeti gradova su pred restrukturiranjem i upravo se na to veže jedan od zadataka naše konferencije – na poduzetnicima je da osmisle nove modele kojima nude ono što je potrebno, ali na gradovima prihvatljiv način – rekao je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović na otvorenju konferencije 48 sati koja će biti u znaku susreta gradonačelnika i poduzetnika.

- Ono što radimo već šestu godinu opravdalo je očekivanja, čak nas i drugi prozivaju da im otimamo termine konferencije – našalio se Šajatović pozvavši poduzetnike da postave pitanja prisutnim ministrima, Mihaelu Zmajloviću i Branku Grčiću.

Okupljenima u šibenskom hotelu Solaris obratio se i predsjednik Udruge gradova RH Željko Turk.

- Teme nismo bolje mogli pogoditi: gospodarenje otpadom, vodno gospodarstvo, a posebno one vezane uz proračune i porez na dohodak – kazao je Turk koji od ministra Branka Grčića očekuje neke odgovore.

Konferencija počinje u ‘zelenom‘ ozračju. Prije godinu dana Hrvatska je usvojila novi Zakon o održivom gospodarenju otpadom. Iako pomaci postoje, neke lokalne zajednice nisu učinile što su trebale. Kakvo je postojeće stanje u tom sektoru prezentirat će ključni ljudi Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Predstavit će se i primjeri uspješnog zbrinjavanje otpada, kao i plan sufinanciranja projekata Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2015.-oj.

- Ovo je prilika za poduzetnike da pitaju, traže odgovore, ali i predlažu rješenja za brži gospodarski razvoj koji toliko iščekujemo u ovoj zemlji – istaknuo je na otvorenju šibensko kninski župan Goran Pauk . 

- Najviše nas muči sklapanje proračuna koji je pod velikim upitnicima, a tu je i zakon o regionalnom razvoju koji bi trebao dati odgovore na to kako ubrzati razvoj onih koji zaostaju, a da se ne sputavaju razvijeni - rekao je.

Okupljenima se obratio i šibenski gradonačelnik Željko Burić istaknuvši kako Šibenik ne plače nad svojom sudbinom, kako je to grad koji je našao svoj put koji mu više nitko ne može osporiti.

 - Nalazimo se u posebno delikatnom trenutku, gdje moramo kao lokalni čelnici građanima ponuditi nove proračune, sastavljene na bitno drugačiji način  - istaknuo je Burić koji apelira da se u idućih 48 sati sve odluke i stavovi temelje u interesu sredine, a ne političkih uvjerenja.

21. svibanj 2024 03:22