Konferencijske vijesti
StoryEditor

Rješenja koja olakšavaju svakodnevni posao

19. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

"Brojke, izvještaji i analize na vašoj strani" naziv je danas održane edukacije koju su zajednički organizirale Hrvatska gospodarska komora i Megatrend poslovna rješenja. Cilj edukacije bio je da se stručnjacima iz područja financija, kontrolinga, nabave i drugih područja prikažu i približe mogućnosti raznih rješenja koja im mogu olakšati svakodnevni posao.

Iva Perić iz odjela financija MPR-a prikazala je na koji se način mogu iskoristiti postojeći podaci dobiveni iz financijskih izvještaja, te kako se mogu upotrijebiti za izradu managerskih izvještaja.

Mirela Gerstenhofer Prohić je na primjeru iz prodaje robe široke potrošnje objasnila kako uz pomoć određenog rješenja i alata pojednostaviti postupak planiranja i učiniti ga svakodnevnom praksom.

Jedna od tema bila je i kontroliranje zaliha i stanja na skladištu robe, te kako na temelju analize podataka dobivenih iz izvještaja ubrzati njihov obrtaj i tako smanjiti troškove, što je na primjeru lagera informatičke robe pokazala Mirjana Tatalović iz MPR-a.

Ovakva poslovna rešenja prepoznale su mnoge tvrtke u Hrvatskoj, te ih koriste u različitim djelatnostima, međutim, ima i onih koje to još ne čine. Stoga je i ova edukacija, ističu u MPR-u, upoznavanje tvrtki sa prednostima modernih i brzih rješenja za anlize i izvještavanje, te planiranje kako bi postigle bolje rezultate i postale uspješnije tvrtke koje će biti konkurentne u današnjem poslovnom okruženju.

27. travanj 2024 10:05