Kripto
StoryEditor

Bitcoin ETF-ovi ponovo bilježe priljeve, dominira BlackRockov IBIT

26. Rujan 2024.
BlackRock sjedište

Osnivač CryptoQuanta Ki Young Ju izvijestio je da SAD ponovno preuzima dominaciju u smislu posjedovanja bitcoina. Njegov omjer u usporedbi s drugim zemljama raste, potaknut potražnjom za spot ETF-ovima.

Prema grafikonu omjera rezervi SAD-a koji je dostavio Ju, količine su se povećavale proteklih godinu dana, ali se još nisu vratile na razine viđene tijekom ožujka.

U zasebnoj objavi na X-u, Ki Young Ju je izvijestio da se potražnja za spot bitcoin ETF-ovima oporavila, pri čemu je 30-dnevna neto promjena u ukupnim ulaganjima postala pozitivna.

Prema preliminarnim podacima Farside Investorsa, 25. rujna zabilježen je ukupni priljev od 106 milijuna dolara. Ovo je peti uzastopni dan trgovanja da su investicijski proizvodi zabilježili priljev, čime je ukupan zbroj svih spot ETF-ova dosegao gotovo 18 milijardi dolara otkako su lansirani u siječnju.

BlackRockov IBIT je dominirao, s najvećim mjesečnim priljevom od 184,4 milijuna dolara. Međutim, došlo je do odljeva iz Fidelityjevog FBTC-a i Arkovog ARKB fonda, koji su izgubili 33,2 milijuna dolara, odnosno 47,4 milijuna dolara. Mali priljev od 2,1 milijuna dolara zabilježio je Bitwiseov BITB, ali ostatak, uključujući Grayscale, imao je nula tokova.

Veteran trgovac Peter Brandt primijetio je da je bitcoin i dalje u nizu nižih vrhova i nižih dna. Dodao je da će morati probiti vrhunce iz srpnja od nešto više od 70.000 dolara kako bi se promijenio ovaj slijed.

26. rujan 2024 13:00