Lider trend
StoryEditor

Preporuka - što čitati?

16. Veljača 2014.

U Hrvatskoj se zbog novoga Zakona o radu prijeti općim štrajkom, a u Srbiji je upravo ZOR bio povod za ostavku ministra gospodarstva. Stoga zbornik radova sa znanstvenog skupa održanog u listopadu 2012. ipak izlazi u pravo vrijeme.

Priređivači ocjenjuju da Hrvatska još ima problema u razumijevanju antidiskriminacijskog prava, pa ovo izdanje pomaže u upoznavanju s pravnim konceptom zabrane diskriminacije, ponajprije prema najizloženijim dijelovima radnog stanovništva: ženama, posebno trudnicama, te Romima i drugim manjinama. Budući da se radno zakonodavstvo prilagođava praksi u EU, to će biti koristan ‘tripartitni priručnik’: za državne institucije, sindikate te poslodavce. 

Uredili: Željko Potočnjak, Ivana Grgurev, Andrea GrgićPerspektive antidiskriminacijskog pravaSveučilište u Zagrebu - Pravni faklutet, Zagreb, 2014.

Bez obzira na to je li predstavljao najnoviji iPad ili držao prezentaciju, Steve Jobs publiku je očaravao jedinstvenim stilom i smislom za šou. U prezentacijama nije prenosio samo informacije, pripovijedao je priču, dijelio viziju. Komunikacijski stručnjak Carmine Gallo proučio je i analizirao njegove najbolje prezentacije i ponudio detaljne primjere, iskušane tehnike i dokazane prezentacijske tajne koje uspijevaju svaki put. Proučavajući Jobsov stil i način, može se svladati umijeće prodaje ideja i poput njega očarati publiku, može se naučiti prenijeti poruku jezgrovito i jasno te predstaviti vrijednost svojih proizvoda i usluga. 

Carmine Gallo 

Steve Jobs: Tajne prezentacijaŠkolska knjiga, Zagreb, 2013.

Krimić, politički triler, ljubavni roman... Sve je to i još ponešto knjiga ‘Jedne zimske noći’. Navodno utemeljena na istinitoj priči i stvarnim svjedocima, priča vodi u Rusiju 1940-ih. Počinje u trenutku grandiozne proslave pobjede nad Hitlerom. Upravo tada, dok traje parada središtem Moskve, začuli su se pucnjevi. Ubijeni su mladić i djevojka, djeca ruske političke elite koja su pohađala ekskluzivnu školu u Moskvi. Je li riječ o ubojstvu ili samoubojstvu? Ili je to urota protiv Staljina? Sva su školska djeca uhićena i prisiljena svjedočiti protiv svojih prijatelja i roditelja. Taj jezivi lov na vještice ubrzo razotkriva politički nepodobne ljubavne afere i obiteljske tajne u svijetu u kojem se i najmanja pogreška kažnjavala smrću. 

Simon Sebag MontefioreJedne zimske noćiZnanje, Zagreb, 2013.

19. travanj 2024 22:22