Lider trend
StoryEditor

Prosvjed zagrebačkih biciklista

03. Travanj 2012.
Piše:
liderhrt

Zagrebački Sindikat biciklista organizira prosvjede ispred Gradskog poglavarstva i MUP-a kako bi ih upozorio na njihovu odgovornost za nepotrebna policijska globljenja biciklista, neprikladnu infrastrukturu, nedovoljnu sigurnost biciklista u prometu i druge biciklističke probleme.

Prvi biciklističko-sindikalni prosvjed održat će se u 17 sati  ispred Gradskog poglavarstva, a drugi jedan sat poslije ispred MUP-a, najavio je Sindikat biciklista na svojoj stranici na Facebooku.

Sindikat biciklista predat će zahtjeve u kojima traži hitan početak izgrađivanja kvalitetnih biciklističkih staza uz brze ceste ili da motorna vozila smanje brzinu ondje gdje nije moguća gradnja staza, policijsku zaštitu biciklista na kolnicima te izmjenu zakona kako bi se biciklizam poticao i bicikliste štitilo, a ne obeshrabrivalo i kažnjavalo.

Sindikat tvrdi kako se bicikliste globi jer ne voze prema pravilima, ali i da je pravila nemoguće poštovati jer ne postoji adekvatna infrastruktura te da sudionici u prometu ne poštuju pravila. Ističu da su na mjestima na kojima i postoje označene staze one nefunkcionalne, loše označene i često blokirane ugostiteljskim objektima, autobusnim postajama i policijskim vozilima.

Grad već dulje, unatoč obećanjima, nije sagradio nijednu funkcionalnu stazu, sve se svodi na kozmetiku i farbanje nepovezanih žutih crta. MUP se slijepo drži zakona i ne želi uvidjeti da biciklisti nemaju alternative doli kršiti pravila, stoji u pozivu Sindikata biciklista.

29. travanj 2024 02:14