Lider trend
StoryEditor

FOTO: Svijet obojen u plavo

03. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Obasjavanjem svjetskih znamenitosti u plavo, službenu boju autizma, obilježen je jučer Svjetski dan autizma.

Autism Speaks, svjetska organizacija koja se bavi područjem autizma, prije četiri godine započela je s kampanjom ‘Light it up blue‘. Tijekom prošlogodišnje kampanje gotovo 3.000 konstrukcija u više od 600 gradova i 45 država osvijetljeno je plavom rasvjetom.

Zgrade i poznate svjetske atrakcije koje su sudjelovale u cijelom svijetu bile su, među ostalim, zgrada Empire State Building, japanski toranj Tokyo Tower, brazilski kip Isusa Iskupitelja, Opera u australskom Sydneyu, južnoafrička planina Table Mountain, egipatske Velike piramide u Gizi, toranj Kineskog radija i televizijske postaje u Pekingu, toranj Macau u Kini, Aleksandrijska biblioteka u Egiptu, veliki kotač Singapore Flyer u Singapuru, kao i brojne zračne luke, mostovi, muzeji, koncertne dvorane, škole, sveučilišta, restorani, te maloprodajne trgovine diljem svijeta.

Iz organizacije Autism Speaks procjenjuju da je ove godine više od 80 zemalja diljem svijeta sudjelovati u Light It Up Blue kampanji.

Ove godine je i zagrebački Esplanade hotel sudjelovao u akciji i obasjao svoje pročelje u plavo.- Ovom zaista malom humanitarnom gestom nastojimo podići svijest o autizmu u javnosti te o njegovim učincima na pojedince, obitelj i društvo. Ovime ujedno pozivamo zajednicu da svojim aktivnim angažmanom i pružanjem pomoći utječe na poboljšanje života pojedinaca s autizmom, kojih se procjenjuje da u Hrvatskoj ima oko 8 tisuća - rekao je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade.

Slike su preuzete sa stranice lightitupblue.org

29. travanj 2024 13:28