Preporučeno
StoryEditor

Novi broj Lidera: 25 najvažnijih zakonskih promjena od 1. siječnja 2017.

22. Prosinac 2016.

Poduzetnici će najprije osjetiti poreznu reformu, ali još čekaju pravilnike koje pišu – poreznici. Dalekosežni će biti i dosezi nove javne nabave s ekonomski najisplativijom ponudom. Država najavljuje i jednostavnije investiranje te otvaranje istraživanja ugljikovodika u Dinaridima. U novom broju Lidera doznajte koji propisi stupaju na snagu s prvim siječnjem i pripremite svoje poslovanje za izazove, ali i prilike koje se otvaraju s dolaskom nove godine.

Preuzimanje Bile

"Nisu u Billi ‘džaba krečili‘. Cjelogodišnje napumpavanje gubitaka u svrhu postizanja boljih prodajnih rezultata na kraju je rezultiralo time da je Billa u Hrvatskoj prodana austrijskom Sparu. Kad se provede Billina integracija u Sparov sustav, bit će to druga prema veličini maloprodajna mreža u Hrvatskoj. Iako prema prihodima još daleko od vodećega Konzuma, s ambicijama koje pokazuje sve mu je bliže," piše Manuela Tašler u osvrtu na recentnu akviziciju godine.

Godina s tri premijera

O tome kako su hrvatski političari poput Grincha ukrali Božić piše Ksenija Puškarić i ističe da su umjesto rasta BDP-a i izvoza glavne zvijezde bili Plenković na dolasku, Karamarko i Milanović na odlasku, prolaznik Orešković i etablirani Petrov.

Retrospektive i junačenja

Novi broj Lidera dolazi s velikim retrospektivama, odnosno uvidom u ključne gospodarske, ekonomske i društvene događaje ili trendove koji su označili godinu na izmaku kako na lokalnoj tako na globalnoj razini. Tu su i "Junaci 2016.", 50 protagonista i/ili događaja koji su nas ove godine nasmijavali i/ili zabrinjavali u izboru Gorana Litvana.

Što izvoznici  očekuju od Vlade,  HBOR-a i HNB-a… …otkriva razgovor Matilde Bačelić s predsjednikom Uprave Končara i Hrvatskih izvoznika Darinkom Bagom. Matilda se pobrinula i za temu broja posvećenu poduzetnicima čije su tvrtke preživjele krizu ili u njoj čak i ojačale i za koje dolazi vrijeme kad se može razmišljati "o prodaji iz pravih razloga, a ne spasa golog života."

Poslovna scena Sisačko-moslavačke županije

Propast sisačke željezare, neizvjesna sudbina Rafinerije i Petrokemije te prepolovljeni Gavrilovićevi prihodi uzrok su gospodarskog pada. Startupovi i novi ulagači dolaze u županiju i počinju solidno poslovati, ali te velike minuse još ne mogu nadoknaditi pišu Sergej Abramov i Luka Fišić u svom izvješću o poslovnom i poduzetničkom pulsu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Božićna priča

Posebna delicija u novom broju su i (in)diskretne, dosad neispričane priče Liderovih novinara iz davnine, o ljudima i događajima koji su ostali samo na marginama novinarskih notesa. Ta je retrospektivno- introspektivna poslastica nastala oko našeg ‘ognjišta‘, u najbližemu, ‘redakcijskom‘ kafiću.

Navedeno je tek kap u moru sadržaja našeg novogodišnjeg dvobroja koji dolazi na punih devedeset stranica.

27. travanj 2024 23:37