Aktualno
StoryEditor

Maja Maksimović postala je nova partnerica u KPMG Hrvatska

28. Rujan 2022.
Maja Maksimovićfoto PR

Funkciju nove partnerice i članice Uprave KPMG-a Hrvatska Maja Maksimović preuzet će s 1. listopada ove godine. Na novoj funkciji, Maksimović će biti zadužena za vođenje izazovnih projekata u odjelu poreznog savjetovanja te na taj način dodatno ojačati poziciju jedne od vodećih konzultantskih kuća u Hrvatskoj.

Svoju uspješnu poslovnu karijeru Maksimović je počela 1999. godine upravo u KPMG-u u Hrvatskoj gdje je tijekom posljednje 23 godine vodila i sudjelovala u nizu raznovrsnih projekata savjetovanja s fokusom na pitanja neizravnog oporezivanja i poreza na dobit te porezne aspekte korporativnih spajanja, pripajanja i restrukturiranja. Uz obrazovanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Maksimović je akreditirani ovlašteni revizor Velike Britanije (ACCA).

- Veselim se izazovima koje mi donosi moja nova pozicija, a isto tako i prilici da svojim iskustvom i znanjem pridonesem razvoju KPMG-a u Hrvatskoj i cjelokupne poslovne zajednice - istaknula je Maksimović povodom imenovanja na mjesto partnera u KPMG-u.

Osim u Hrvatskoj, Maksimović je stekla značajno međunarodno iskustvo u KPMG-u u Irskoj gdje se prvenstveno bavila pitanjima neizravnog oporezivanja na međunarodnoj razini te poreznim kretanjima na razini Europske unije.

Kao rezultat svega navedenog, u 2021. godini, zahvaljujući svojoj profesionalnosti i stručnosti, prepoznata je kao porezni stručnjak u Pregledu najutjecajnijih žena u svijetu poreza.

24. ožujak 2023 12:08