Preporučeno
StoryEditor

Slavko Ledić: Rebrendirat ćemo osam trgovačkih centara

22. Svibanj 2016.

Predsjednici uprava najvećih hrvatski tvrtki najavljuju velika ulaganja u novu tehnologiju, modernizaciju proizvodnje, rebrendiranje, ali i gradnju novih poslovnih zgrada. Sve to financirat će se vlastitim novcem, kreditima, a i sredstvima fondova EU.

Uz novi broj Lidera, koji je od četvrtka na kioscima, predstavljamo i publikaciju 1000 najvećih hrvatskih tvrtki prema ukupnom prihodu u 2015. godini. U publikaciji, između ostalog, možete pročitati i odgovore na anketu koju smo proveli među čelnicima najvećih kompanija. Vodeće ljude kompanija smo upitali: Kakvi su poslovni planovi  najvećih kompanija o novim ulaganjima? U što planiraju investirati ove i sljedećih godina? Gdje i kako nalaze sredstva za investicije? S kojim se izazovima susreću investitori?

Evo što je odgovorio predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić.

- Nove investicije smatramo najjačim polugama razvoja naše kompanije. Upravo zato prilikom donošenja strategije za novu poslovnu godinu posebna se pozornost posvećuje planu novih ulaganja. Konzum već godinama ulaže znatna sredstava u unaprjeđenje svih poslovnih segmenata, a plan kompanije za nadolazeće razdoblje je zadržati trend rasta godišnjih investicija. Proteklih godine ulagali smo u infrastrukturu, primjenu tehnoloških rješenja za poboljšanje poslovnih procesa, a najviše u svoje zaposlenike. Te smjernice zadržat ćemo i ove godine, a poseban naglasak stavit će se na društveno odgovorno poslovanje.

Jiří Dvorjančanský: Za svaki euro prihoda, reinvestiramo 90 posto

Ove godine nastavljamo ulagati u širenje prodajne mreže kao i primjenu novih standarda u postojećim prodavaonicama. Dodatna ulaganja bit će u revitalizaciju malih formata te unaprjeđenje trgovačkih centara pod Konzumovom ingerencijom. Tako će se do kraja godine rebrendirati osam Konzumovih trgovačkih centara. Također, jedan od fokusa investiranje je u razvoj novih proizvoda, ali i u cjenovno konkurentnu ponudu našim kupcima.

Davor Tomašković: Ključni smo za razvoj hrvatskoga gospodarstva i dolazak novih investitora

Zahtjevnost i dinamika industrije predstavljaju najveći izazov u planiranju investicija. Konstantne promjene na tržištu i gospodarska klima povećavaju zahtjevnost planiranja i analize projekta, o čemu uvelike ovisi uspješnost investicije. Ipak, pozicijom vodećega trgovačkog lanca pokazujemo da se uspješno nosimo sa svim preprekama postavljenim pred nas.

28. travanj 2024 16:27