Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Damir Bulić podnio ostavku na funkciju člana Uprave Kraša

12. Prosinac 2023.
Damir Bulićfoto Rene Karaman

Damir Bulić podnio je ostavku na mjesto člana Uprave Kraša, priopćili su iz te kompanije. Na toj će funkciji ostati do 31. prosinca ove godine, no nije rečeno gdje će biti njegov budući angažman. Iz priopćenja nakon održane današnje sjednice Nadzornog odbora jedino se može zaključiti da će karijeru nastaviti izvan Kraša.

Bulić je u toj konditorskoj kompaniji radio 24 godine, od kojih je gotovo deset godina bio predsjednik Uprave. ‘Kad negdje provedeš gotovo četvrt stoljeća, iza sebe nikad ne ostavljaš samo posao. Kraš je važan dio mog života, zajedno smo rasli i razvijali se. Ovdje sam upoznao brojne divne kolege, nakon toliko poslovnih izazova i uspjeha usudio bih se reći da smo srasli u jednu obitelj i iznimno sam ponosan što sam imao prilike biti dio te slatke priče. Svima njima želim reći od srca hvala, mene čekaju neki novi izazovi, a siguran sam da Kraš, njegove zaposlenike, poslovne partnere i potrošače čekaju godine i godine stvaranja novih slatkih uspomena‘, izjavio je Damir Bulić.

Predsjednik Nadzornog odbora Kraša Zoran Parać se u ime svih kolega zahvalio Buliću ‘na dugogodišnjem predanom radu i svemu dobrome što je napravio za Kraš. Upravo je gospodin Bulić jedan od onih pojedinaca koji su ostavili vidljiv trag u poslovanju Kraša i čiji je doprinos uvelike utjecao na uspjehe koje je tvrtka ostvarivala. Želimo mu svu sreću na njegovom daljnjem putu‘.

Bulić je bio predsjednik Uprave Kraša od 2011. do svibnja 2020. kada ga je na toj funkciji zamijenio Slavko Ledić kojeg je tada najveći suvlasnik s većinskim upravljačkim pravima, kasnije većinski vlasnik MI Braća Pivac doveo iz Konzuma (u kojem je također bio predsjednik Uprave). Bulić je tada imenovan za člana Uprave, no zanimljivo je da je upravo njegov nasljednik Ledić u veljači ove godine podnio ostavku s danom 31. ožujka, navevši da je razlog osobne prirode, što znači da je Bulić drugi član Uprave koji je ove godine otišao iz Kraša. Ledića je zamijenio Allen Halamić, član aktualne Uprave još je i Mario Müller, a tko će zamijeniti Bulića za sada nije poznato.

24. travanj 2024 05:55