Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Nenad Bakić: S Varteksom nisam provodio nikakve ‘marketinške i poslovne akrobacije‘

01. Lipanj 2024.

Nedavno smo pisali o tome da je Varteks suočen s ozbiljnim financijskim problemima. Točnije, s dugovima od 22 milijuna eura, dok zemljište na kojem posluje vrijedi 26 milijuna eura. HBOR i Zagrebačka banka odbili su plan uprave za podmirenje duga, što bi moglo značiti kraj za varaždinsku tvrtku. Unatoč brojnim pokušajima spašavanja, uključujući predstečajne nagodbe i dokapitalizacije, Varteks se bori s dugotrajnim posljedicama loših upravljačkih odluka i tržišnih promjena, što je dio šireg trenda propadanja tvrtki s vrijednim nekretninama u Hrvatskoj.

- Varaždinsku tvrtku unatoč svim marketinškim i poslovnim akrobacijama nije uspio spasiti ni investitor Nenad Bakić, koji je u međuvremenu izišao iz vlasništva i upravljanja. Uspio je tek izlobirati da se 2021. ‘Varteks kvart – urbana regeneracija‘ proglasi strateškim državnim investicijskim projektom - napisali smo tada u tekstu o Varteksu. 

Nenad Bakić se javio Lideru s odgovorom na taj dio članka pa ga ovim putem prenosimo u cijelosti.

- Nisam ništa ‘lobirao‘, već je Varteks u skladu s postojećim zakonima, posebno Zakonom o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske, i to kad ga više nisam vodio, osigurao samo neke nužne, a nažalost nedostajuće, pretpostavke kako bi se nepotrebne nekretnine mogle prodati, ali ne Varteksovom željom, nego naslijeđenim uvjetima predstečajne nagodbe i na zahtjev banaka.

Također, nisam provodio nikakve ‘marketinške i poslovne akrobacije‘, nego sam velikim osobnim investicijama i naporom revitalizirao poslovanje Varteksa, no nažalost nedostajalo je samo malo više podrške nekih ključnih aktera ili malo sreće - napisao je Bakić. 

26. lipanj 2024 08:02