Tvrtke i tržišta
StoryEditor

[Oni koji dolaze – TOP 100] Poizvođači linija za autoindustriju, proteina, vrata vrijednih 50.000 eura…

12. Kolovoz 2022.
Matjaž Žižmondfoto Ratko Mavar

U današnjem nastavku s 25 perspektivnih poduzetnika zaključujemo listu ‘Oni koji dolaze – TOP 100‘

76. Vedran Presečki

FERRODUS, Bjelovar

Bjelovarski proizvođač sprava za 'fitness' kupio je najmoderniji laserski stroj i u novom pogonu u Novoj Rači počinje serijsku proizvodnju; narudžbe dobiva iz cijelog svijeta.

image

Vedran Presečki 

77. Andreja Rebić

ADRIATEH, Sveta Nedelja

Proizvodi samoposlužne autopraonice. Dosad ih je instalirao više od 700 u četrdesetak zemalja. U četiri godine udvostručio je prihode i zapošljava oko 130 ljudi.

78. Danica i Zdravko Sabolčec

STATOPLAST, Štrigova

Tvrtka za plastifikaciju ima novi proizvod, aluminijska pivot-vrata, ponajprije za industriju i najopremljenije vile sa svim sustavima – i prodaje ih i za 50.000 eura.

79. Zvonimir Sedlić

NUTRIS, Novi Senkovac

Pokraj Slatine otvorio prvu tvornicu za proizvodnju proteina, škroba i vlakana. U preradu boba i krumpira zajedno s danskim fondom SD Venture uloženo je 220 milijuna kuna.

80. Matt Darko Sertić

SUNCECO, Sisak

Uz već afirmirani Applied Ceramic tu su i tri rastuća nova projekta – ponajprije Sunceco za solare i spremnike energije te kulinarska škola i najveći hrvatski privatni inkubator Pisak.

81. Miran  Stuhne

ALATI STUHNE, Valentinovo

Proizvode kompleksnije alate za staklane. Lani je prihod narastao za 16 posto jer su se staklane suočene s problemima u dobavi iz Kine okrenule europskim dobavljačima.

82. Srđan Sučević

RECA, Varaždin

Dio Reca grupe opskrbljuje industriju 4.0 spojnom tehnikom, alatima i kemijskim proizvodima. Prošle godine porasla je za 19 posto, a u prvome kvartalu za rekordnih 27 posto.

83. Matej Sudar

PLAVA TVORNICA, Virovitica

IT tvrtka s uredima i u Osijeku i San Francisku globalno je poznatija kao Factory, radi agencijske poslove izrade softverskih rješenja po mjeri. Bukirana je do kraja godine.

image

Matej Sudar

84. Neven Svalina

CENTURION, Belišće

Proizvodi manipulatore, koji su zapravo stacionarne ili mobilne verzije ruku na pneumatski pogon za rukovanje teretom i alatima teškima do sto, pa i tristo kilograma.

image

Neven Svalina

85. Antonio Šeparović

ORADIAN, Zagreb

Svojim alatima u oblaku opslužuju više od 75 financijskih institucija u jedanaest zemalja s koncentracijom na Filipinima i Nigeriji za više od 3,1 milijun krajnjih klijenata.

86. Josip Šočković

INDUSTRY GROUP, Slavonski Brod

Slavonskobrodska tvrtka koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija, održavanjem i remontom industrijskih pogona te gradnjom pet godina raste bar dvoznamenkasto.

87. Mijo Šunjić

TRANS INTEGRAL, Ploče

Pločanska tvrtka zna da ne može konkurirati Maersku, pa se razvija u sektorima koji traže angažman od početka do kraja; planira udvostručiti prihode u pet godina.

88. Okan Tezcan

KRILO, Karlovac

Karlovačka tvornica paraglajdera, jedara, pomoćnih padobrana i prateće opreme planira udvostručiti proizvodnju i velike nade polaže u novi projekt 'energetskog zmaja' na vjetar.

89. Ante Tojčić

FRACTAL, Split

Konzultanti koji razvijaju solarne i vjetroelektrane prema načelu 'ključ u ruke' uključuju se i u projekte baterijskih sustava za skladištenje električne energije.

90. Marko Tominić

RED MARTYR ENTERTAINMENT, Pula

'Saint Kotar' proglašen je najboljom hrvatskom računalnom igrom u 2021. godini temeljem izbora čitatelja HCL-a, najvećeg i najutjecajnijega gejmerskog portala u regiji.

image

Marko Tominić

foto Aleksandar Tešić

91. Mario Tomljanović

DW REUSABLES, Kupljensko

Nakon što su bivši Kaplast preuzeli Amerikanci, prihodi su lani porasli za 60-ak posto i udvostručena je proizvodnja nosiljki za pivo i vodu od recikliranog materijala.

image

Mario Tomljanović

92. Davor Tremac, Filip Sturman i Ivan Ivanković

FONOA TECHNOLOGIES, Zagreb

Bivši uberovci razvijaju platformu za automatizaciju poreznih procesa koja multinacionalkama može generirati lokalne fakture i potvrde o plaćanju za više od sto država.

93. Marin Trošelj

STEMI, Rijeka

Gradi tehnološku infrastrukturu i inovativne STEM programe temeljene na industriji izgrađene pomoću tehnoloških jednoroga koji redovne škole pretvaraju u škole budućnosti.

94. Anselmo Tumpić i Sara Prenc Opačić

STUDIO TUMPIĆ&PRENC, Rovinj

Dizajneri koji dobivaju važne nagrade planiraju 'napasti' i strana tržišta, ali ne zanemarujući lokalne klijente i ne napuštajući Rovinj zbog kvalitete života.

95. Domagoj Vidmar

PEPITAS, Nova Gradiška

Peče sjemenke na vrućem zraku, bez ulja. Već ih je plasirao u neke trgovačke lance i upravo dovršava pregovore o velikom izvoznom poslu za Ujedinjene Arapske Emirate.

image

Domagoj Vidmar

foto Goran Gazdek

96. Boris Vrdoljak

S+B SYSTEMTECHNIK, Dugopolje

U novom pogonu proizvodi, među ostalim, tehničke sklopove u medicini i simulatore za savladavanje pneumatike, elektronike, automehatronike. Sve izvozi i dvoznamenkasto raste.

97. Ivana Zagorec Kolednjak

BIOVITALIS, Turčin

Obiteljska tvrtka iz Turčina razvija farmaceutske i kozmetičke proizvode te dodatke prehrani. Povećavala je kapacitete i prošle godine zabilježila dvoznamenkasti rast.

image

Ivana Zagorec Kolednjak

98. Viktor i Tana Zimmerman

PRATI ME, Zagreb

Brzorastuća tvrtka koja je počela kao oglasnik i društvena mreža, danas ima 'webshop' Bazzar.hr, koji zovu hrvatski Amazon. Sa stranim partnerom EMMA Capitalom širi se na regiju.

99. Matjaž Žižmond

PIACRO, Sveta Nedelja

Osmišljava linije za serijsku proizvodnju pogonskih sklopova upravo razvijenih za motore novih modela automobila. U pet godina prihode je podignuo šest puta.

image

Matjaž Žižmond

foto Ratko Mavar

100. Matija Žulj

AGRIVI, Zagreb

Tisuće poljoprivrednika iz više od 100 zemalja prepoznalo je ovu digitalnu platformu za poljoprivredu  i njome se koriste za upravljanje proizvodnjom usjeva i njezinim poboljšavanjem.

27. travanj 2024 06:58