Život
StoryEditor

Glazbeni mogul i dizajner Pharrell Williams novi je kreativni direktor u Louis Vuittonu

16. Veljača 2023.
Pharrell Williamsfoto Shutterstock
Prva kolekcija pod njegovim kreativnim vodstvom najavljena je za lipanj ove godine, a američki je kreativac već okupio dizajnerski tim

Talentirani umjetnik, glazbenik, producent, poduzetnik i dizajner, Pharrell Williams novi je kreativni direktor muške linije francuske modne kuće Louis Vuitton. Williams na tu poziciju dolazi nakon nezaboravnog Virgila Abloha koji je preminuo u studenom 2021.

Francuska modna kuća je dugo birala adekvatnog zamjenika, a po kuloarima se šuškalo da će poziciju preuzeti dizajneri Martine Rose ili Grace Wales Bonner tako da je konačan izbor iznenadio publiku. Kako su iz Louis Vuittona objavili u priopćenju, Pharrell Williams je kreativni vizionar koji etablirao kao globalna kulturna ikona u proteklih dvadeset godina. Način na koji ruši granice raznih svjetova (glazbe, umjetnosti, mode) usklađen je s vizijom Louis Vuittona i, kako tvrde, ojačat će vrijednosti brenda, njegovu inovativnost i pionirski duh.

Talentiran za biznis

Prva kolekcija pod njegovim kreativnim vodstvom najavljena je za lipanj ove godine, a američki je kreativac već okupio dizajnerski tim. Williams je karijeru počeo u glazbenoj industriji početkom devedesetih kad je s Chadom Hugom pokrenuo duo Neptunes.

Osim što su stvarali vlastitu glazbu, surađivali su s umjetnicima poput Gwen Stefani i Snoop Dogga. Kako piše Guardian, Pharrell Williams je jedan od najutjecajnijih glazbenih producenata 21. stoljeća te je vlasnik čak 13 Grammyija, a njegova pjesma Happy iz 2014. nominirana je i za nagradu Oscar.

Osim u glazbenom svijetu, poduzetnik je aktivan i u modnom te je suvlasnik brenda Human Made kojeg je lansirao s kreativnim direktorom Kenza, Nigom. Upravlja brendovima Billionaire Boys Club i Ice Cream, dugogodišnji je partner Adidas Originalsa, a nedavno je lansirao i preparativni brend Humanrace.

Prije četiri godine, dizajnirao je kolekciju za Chanel, a prije godinu dana i s Tiffanyijem. Također, ovo nije njegova prva suradnja s Louis Vuittonom. Početkom 2008. s brendom je lansirao liniju sunčanih naočala koje je deset godina kasnije redizajnirao njegov prijatelj i bivši kreativni direktor muške linije, Virgil Abloh.

18. travanj 2024 08:17