Život
StoryEditor

Predstavljena edukativna aplikacija za djecu Moopies

01. Lipanj 2022.
foto Shutterstock

Piše: Anamarija Mujanović

Predstavljena je najnovija aplikacija za djecu Moopies čiji je cilj razvijati znanja i vještine djece kroz igru. Namijenjena mališanima od tri do šest godina aplikacija je dobila nagradu za najbolju poduzetničku ideju 2021. godine.

Pokretači Moopiesa su bračni par Stefan i Mateja Vedrina iz startupa Hiroma Design, a ideja je, kako je rekao Stefan počela od njegove vlastite prakse kada je još tijekom apsolventske godine na fakultetu radio s djecom te je shvatio da učenici najbolje uče jedni od drugih.

Baš zato ova aplikacija nosi slogan 'Your child's favorite pupils' jer je poanta da djeca uče mala čudovišta u aplikaciji i na taj način sami upijaju znanja kao učitelji, a ne kao učenici.

Kako je i istaknuto na predstavljanju ove aplikacije, klasični, odnosno tradicionalni, načini učenja kod djece znaju izazvati stres i osjećaj anksioznosti pa je Moopies aplikacija upravo sve suprotno od toga. Djeca će uz novi način učenja kroz samu aplikaciju imati priliku dobiti i edukativni AR (augmented reality) katalog i slatke plišane Moopije uz koje mogu mirno zaspati.

Osnivači aplikacije lansirali su i kampanju pod nazivom  'Moopies - Cutting-edge learning app for Kids' s ciljem prikupljanja 6000 dolara za nastavak razvoja aplikacije, a financije su dobili i od Hrvatskog audiovizualnog centra.

Aplikacija je već predstavljena javnosti na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike Consumer Electronics Show (CES) u Las Vegasu.

- Dijete svog Moopyja uči o znanju naše planete poput matematike, stranih jezika, boja. Kako Moopy uči, tako i evoluira. Prilikom preuzimanja aplikacije, roditelj određuje koliko će vremenski njegovo dijete igrati našu igru – objasnili su tada osnivači.

Hiroma Design uz aplikaciju Moopies ima još dva projekta, a to su 3D projekcija na pročelju zgrade Poduzetničkog inkubatora Pismo, te edukativna aplikacija proširene stvarnosti namijenjena svim dobnim skupinama u kojoj korisnici kroz ekran svog mobilnog uređaja mogu vidjeti 3D modele poznatih novljanskih građevina koje više ne postoje ili su izmijenjene.

21. travanj 2024 07:42