Život
StoryEditor

Vlasnik Chelsea kupio poznati brend iz svijeta zabave - Zlatni globus

16. Lipanj 2023.
Golden globe
Todd Boehly kani u potpunosti ugasiti organizaciju Hollywood Foreign Press Association (HFPA) na čiji su račun pljuštale optužbe za rasizam, mizoginiju i pristranost

Milijarder Todd Boehly, vlasnik kompanije Eldridge Industries, preuzeo je američki Zlatni globus i kani u potpunosti ugasiti 80 godina staru organizaciju Hollywood Foreign Press Association (HFPA) koja je dosad posjedovala i organizirala dodjelu filmskih nagrada. Filantropske aktivnosti kojima se bavila ta sporna organizacija (posljednjih su godina na njihov račun pljuštale optužbe za rasizam, mizoginiju, pristranost i sl.) preselit će se u novu, Golden Globes Foundation, a Boehly ga kani pretvoriti u komercijalan biznis. U tom poslovnom subjektu još uvijek nepoznata imena, radit će članovi (mahom freelance novinari) HFPA-e i njihov je novi zadatak raditi na brendingu te razvijati poslovanje Golden Globea. Taj je poznati brend iz svijeta zabave Eldriges Industries preuzeo zajedno s kompanijom Dick Clark Productions (dio Penske Medije) koja je također dio bogatog portfelja Todda Boehlyija.

Svestran investitor

Naime, Boehly je 2020. sa svojom kompanijom MRC spojio Penske Media koja u vlasništvu ima medijske brendove poput Billboarda, The Hollywood Reportera, Vibea, Varietyija i Rolling Stonea. Eldridge Industries se bave i osiguranjima, leasingom, investicijskim bankarstvom, a milijarder ulaže u digitalnu industriju, industriju zabave, ali i sport. Boehly posjeduje 20 posto Los Angeles Dodgersa te udjel u Los Angeles Sparksu, a vlasnik je i fantasy sport kompanije DraftKings i esports organizacije Cloud9. No, od svih poslovnih pothvata, mediji su najviše popratili njegov preuzimanje nogometnog kluba Chelsea. Još 2019. tadašnjem vlasniku, ruskom tajkunu Romanu Abramoviču, ponudio je tri milijarde dolara, ali se ovaj nije htio odreći vlasništva u engleskom klubu. Situacija se značajno promijenila nedugo nakon invazije Ukrajine na Rusiju, pa je Abramovič ipak pristao na prodaju, a Boehly postao vlasnikom i predsjednikom uprave Chelsea.

27. travanj 2024 00:30