Znanja
StoryEditor

Kako dokazati da ste odličan menadžer?

24. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Sve dobre menadžere odlikuju iste kvalitete – sposobnost donošenja ispravnih odluka, talent za postavljanje ciljeva i dijeljenje odgovornosti te dobre komunikacijske vještine.

Ljudi s kojima ste radili već su upoznati s vašim vještinama, ali na novom radnom mjestu nije baš tako jednostavno demonstrirati svoja znanja i vještine.

Također, to nisu osobine koje možete napisati u životopisu, tako da vam je jedina opcija doslovno pokazati sve što znate. Nekoliko je načina na koji se to može postići. Donosimo nekoliko:

Pokažite obujam svojih vještina

Kada se prijavljujete za menadžersku poziciju, trebate znati da su poslodavcu važne točne brojke – koliko ste zaposlenika, financija i projekata nadgledali. Stoga, kad je riječ o životopisima i LinkedIn profilima, budite specifični, detaljni i uključite brojke. Brojke daju kontekst vašim poslovnim vještinama i kompetencijama.

...ali nemojte pričati isključivo o svojim uspjesima

Nema boljeg načina da opišete svoje menadžerske vještine od opisivanja postignuća tima zaposlenika kojim ste upravljali. Nemojte zaboraviti navesti probleme koje ste riješili na prijašnjim radnim mjestima. Ako ste smanjili broj zaposlenika koji napuštaju tvrtku ili su vaši potezi doveli do povećanja profita, to su informacije koje trebate naglasiti.

Priložite preporuke svog tima zaposlenika

To je također odličan način da pokažete svoje sposobnosti. Zamolite ljude s kojima ste surađivali da napišu kako je raditi s vama ili za vas ili da navedu neka vaša postignuća. Te preporuke možete objaviti na svom LinkedIn profilu.

Pokažite želju za napretkom

Ako na neki način pokušavate dodatno usavršiti ili unaprijediti svoje profesionalne vještine, nemojte to zaboraviti uključiti u životopis. Također, svoju akademsku titulu napišite odmah kraj imena kako poslodavcima ne bi promaknule ključne informacije.

Dakle, nemojte samo nabrojati vještine i postignuća, već pokušajte prikazati širu sliku i dati kontekst.

30. travanj 2024 16:36