Znanja
StoryEditor

Putovanje sa šefom - ugodno ili ipak ne?

25. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Iako se zajednička putovanja sa šefom ne događaju često, lako je moguće osjetiti nelagodu. Kako nebi mozgali o tome što učiniti u takvoj situaciji, portal Marie Claire donosi nekoliko savjeta za prvu pomoć.

1. Na putuAko do vas u avionu (ili bilo kojem prijevoznom sredstvu) sjedi vaš šef, budite prirodni. No, nemojte ga stalno gnjaviti i zapitkivati. Mali razgovor je sasvim u redu, ali ako je putovanje duže, odmorite se i dajte priliku za odmor drugima. Ponesite časopis sa sobom, ali ne pretjerujte s tekstovima o celulitu i tračevima o slavnima. Ono što svakako ne bi trebali napraviti je organizirati svoje obaveze tada. Umjesto da vas šef doživi kao marljivu osobu, ispast ćete neorganizirani.

2. Dolazak na odredišteAko ste imali naporan dan (bez obzira radi li se o privatnim ili poslovnim problemima) pokušajte se oduprijeti negativnim osjećajima. Čak i ako vas šef pozove na karaoke, prihvatite ideju. Ionako se slične situacije ne događaju često, a malo team buildinga neće škoditi.

3. Iskoristite prilikuAko se sjetite novih ideja koje bi mogle pomoći sastanku radi kojeg putujete, ne ustručavajte ih se reći. Savršeni trenutak ne postoji, no kad se gužva stiša jednostavno priđite šefu i recite kako imate neke ideje koje bi mogle pomoći.

4. TračanjeAko je vaš šef tračara i želi podjeliti novosti s vama, izbjegnite to. Poslušajte kratko što ima za reći i objasnite mu kako vas ne zanimaju tuđi životi. Što prije uspostavite granice, poslje će biti lakše. Uostalom, ne želite da vas gleda kao novu tračericu u tvrtki.

5. Ponavljanje za sastanakAko se nađete u situaciji da vas šef (bez obzira na spol) pozove u sobu kako bi još jednom prošli bilješke za sastanak, sami procijenite koliko je to pametno. Ukoliko ćete se osjećati nelagodno zbog same činjenice kako ste u istoj hotelskoj sobi, predložite neki drugi, neutralni teren.

28. travanj 2024 23:17