Hrvatska
StoryEditor

Bandić nije pogodovao udruzi "U ime obitelji" Željke Markić

17. Srpanj 2015.
Piše:
liderhrt

Zagrebački Županijski sud u petak je obustavio postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u slučaju pogodovanja udruzi "U ime obitelji"

Optužno vijeće zaključilo je da Bandić nije zloupotrijebio gradonačelničke ovlasti pri davanju financijske potpore udruzi.

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je kako nije utvrđeno da je gradonačelnik prekršio ovlasti i da nije imao pravo dati financijsku potporu toj udruzi. S druge strane, Uskok je najavio žalbu smatrajući da se odluka suda ne temelji na dokazima.

Sven Mišković, zamjenik ravnateljice Uskoka, kaže da USKOK smatra kako se navedena odluka ne temelji na dokazima koji su pribavljeni tijekom istrage. Mišljenja je da je kratko obrazloženje koje je dano na sjednici Optužnog vijeća vezano za odluku u ovom trenutku nerazumljivo, stoga će poslati žalbu Vrhovnom sudu RH.

No, Milan Badić i dalje je na meti policije koja je, kako neslužbeno doznaje HRT, jučer posjetila ured zagrebačkog gradonačelnika, prostorije njegove stranke i tvrtke Zagreb plakat. Rano jutros gradonačelnik je bio bezbrižan jer je, tvrdi, sve radio prema zakonu. Tom prigodom Bandić je izjavioda se nije ogriješio o zakon, ali da ga žele zaustaviti zbog straha od parlamentarnih izbora

29. travanj 2024 12:49