Hrvatska
StoryEditor

Čehok na slobodi

15. Ožujak 2013.
Piše:
liderhrt

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i dvojica suosumnjičenih u aferi s građevinskom tvrtkom Zagorje Tehnobeton pušteni su iz istražnog zatvora nakon što su ispitani svi svjedoci u USKOK-ovoj istrazi.

Čehok, njegov bivši zamjenik Zlatko Horvat i čelnik te tvrtke Miroslav Bunić ponudili su sudu milijunske jamčevine, ali je u međuvremenu USKOK ispitao sve svjedoke pa im je sutkinja istrage Jadranka Mandušić ukinula istražni zatvor, u kojem su bili od 18. siječnja zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Bunić je iz zatvora u Remetincu izašao jučer, a Čehok i Horvat danas poslijepodne, doznaje Hina od njihovih branitelja.

U slučaju Tehnobeton osumnjičen je i bivši pročelnik varaždinskog upravnog odjela za prostorno uređenje Stanko Vitez, koji je iz istražnog zatvora pušten 11. veljače.USKOK sumnja da su Čehok i Horvat osim što su Bunićevim tvrtkama pogodovali u dobivanju poslova, pomagali i u podmirivanju komunalnih obveza prema gradu koji je pritom oštećen za najmanje 6,4 milijuna kuna. Bunić im je zauzvrat navodno pogodovao u kupnji stanova, koje je pritom i uredio, a Čehoku je, tvrdi USKOK, platio i radove na kući.

Viteza se tereti da je od 2005. do 2009. izdavao građevinske i lokacijske dozvole preko reda i zauzvrat kupio stanove po cijeni znatnoj nižoj od tržišne.

USKOK Čehoka od prije tereti za korupciju, odnosno pogodovanje drugom varaždinskom poduzetniku Davoru Patafti, kao i za spornu zamjenu zemljišta s bivšim direktorom komunalne tvrtke ‘Parkovi‘ Miljenkom Ptičekom.

28. travanj 2024 22:03